20. února 2019 • 11:04

Skončí Znojmo v EBEL? Nepodalo přihlášku, na vině jsou nerovné finanční vztahy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení hokejového Znojma se rozhodlo zatím nepodat přihlášku do příštího ročníku mezinárodní ligy EBEL a je možné, že Orli v soutěži po osmi letech skončí. Podle prohlášení na klubovém webu jsou důvodem "nerovné finanční vztahy vedení ligy vůči klubu".



"Dále však probíhají intenzivní jednání s vedením soutěže o narovnání nerovností, a to zejména v oblasti finančních vztahů ligy vůči našemu klubu, tak aby byly zajištěny rovné podmínky účasti v lize pro všechny týmy," uvedl klub s tím, že je připraven se do EBEL ligy přihlásit dodatečně.

Moravský klub opustil české soutěže po sezoně 2010/11, v níž hrál první ligu. V EBEL lize hraje osmou sezonu. Nejlepších výsledků dosáhli Orli v roce 2016, kdy skončili v základní části třetí a poté postoupili do finále play off, ve kterém prohráli se Salcburkem.

Znojmo na svém webu naznačilo, že v případě, že se nezlepší jeho vztahy s vedením soutěže, je připraveno začlenit se zpět do soutěží pod hlavičkou Českého svazu ledního hokeje.

To však nebude jednoduché. Pokud neodkoupí licenci od některého z týmů, mělo by se zapojit do krajské soutěže, nebo by muselo dostat výjimku od výkonného výboru hokejového svazu. "Neznáme ale z minulosti žádný případ, že by výkonný výbor takovou výjimku řešil a vyhověl jí," uvedl mluvčí svazu Zdeněk Zikmund pro Deník.

Vstoupit do diskuse
0