20. února 2019 • 11:49

Na halové ME pojedou i vícebojaři Klučinová a Sýkora

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Na halovém atletickém mistrovství Evropy v Glasgow se představí i Eliška Klučinová a Jiří Sýkora. Čeští šampioni se dostali mezi dvanáctku pozvaných vícebojařů v obou kategoriích. Sýkora je v letošních evropských tabulkách sedmý a Klučinové patří osmé místo. Ve výpravě, která příští týden zamíří do Skotska, tak může být celkem 22 atletů, nominaci svaz oznámí ve čtvrtek.


Sýkora nedávno získal v pražské Stromovce první sedmibojařský titul v kariéře v osobním rekordu 6006 bodů. Juniorský mistr světa z roku 2014 se v Glasgow pokusí vylepšit desáté místo z předloňského šampionátu v Bělehradě, kde získal bronz Adam Sebastian Helcelet. Evropské tabulky vede Belgičan Thomas Van Der Plaetsen výkonem 6132 bodů.

Klučinová se objeví na halovém mistrovství Evropy poprvé od roku 2015, kdy v Praze vybojovala třetí místo. Na letošním domácím šampionátu držitelka českého rekordu v pětiboji (4687 bodů) nasbírala 4462 bodů. Nejlepší Evropankou sezony je Francouzka Solene Ndamaová s výkonem 4672 bodů.

Ve startovní listině pro Glasgow jsou i britská hvězda Katarina Johnsonová-Thompsonová či rakouská medailistka z vrcholných akcí Ivona Dadicová, které zatím v letošních tabulkách žádný výkon nemají. Největší vícebojařská hvězda současnosti Francouz Kévin Mayer na halovém ME nebude.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud