20. února 2019 • 16:15

Kapitánem amerických golfistů při Ryder Cupu bude Stricker

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Americké golfisty povede v příštím roce v Ryder Cupu z pozice kapitána Steve Stricker. Jednapadesátiletý bývalý druhý hráč světového žebříčku se stal nástupcem Jima Furyka, kterému už v loňském vydání tradičního duelu proti výběru Evropy vypomáhal v Paříži jako jeden z asistentů. Za rok uspořádají Ryder Cup Američané, dějištěm bude hřiště Whistling Straits ve Wisconsinu, odkud vítěz dvanácti turnajů na PGA Tour Stricker pochází.


Stricker už předloni dovedl Američany k triumfu v Prezidentském poháru, ve kterém výběr USA tradičně soutěží s výběrem světa bez evropských hráčů. Ryder Cup si sám vyzkoušel třikrát jako hráč a v roce 2008 byl součástí vítězného týmu. Stal se prvním kapitánem týmu USA, který v kariéře nikdy nevyhrál turnaj major.

Evropané už dříve jmenovali kapitánem Pádraiga Harringtona z Irska. Jeho tým bude za rok obhajovat vítězství. Evropané vloni pod vedením dánského kapitána Thomase Björna porazili v pařížském utkání USA jasně 17,5:10,5 a v Ryder Cupu prodloužili domácí neporazitelnost, která trvá už od roku 1997.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud