20. února 2019 • 21:18

Jágr pomohl Kladnu k páté výhře v řadě, uspěli i další favorité

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Kladna získali v 58. kole první ligy jistotu první čtyřky po základní části, poté co s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem v sestavě porazili předposlední Ústí nad Labem 3:2. První domácí start sedmačtyřicetiletého Jágra po návratu na led přilákal do ochozů 3831 diváků a majitel středočeského klubu je nezklamal. Stejně jako Plekanec si připsal dvě asistence.


V deváté minutě Jágr v přesilové hře nahrál z pravého kruhu na druhou stranu Jiřímu Říhovi a ten otevřel skóre. Hosté sice dokázali v první třetině vyrovnat na 1:1, zbytek utkání ale patřil Rytířům. V úvodu prostřední dvacetiminutovky vstřelil vítěznou branku Šimon Jelínek, u jehož trefy asistoval Plekanec.

Rovněž třetí gól v 47. minutě přidalo Kladno v početní výhodě. Jágr u modré čáry udržel puk a přihrál ho Brendonu Nashovi, jehož střelu dorazil do sítě Petr Vampola. Poté se útočník Rytířů Patrik Machač neprosadil z trestného střílení. Slovan upravil stav dvě sekundy před koncem zápasu. Rytíři zvítězili v pátém utkání za sebou.

Vedoucí Jihlava rozstřílela Benátky nad Jizerou 8:2 a doma uspěla pošesté v řadě. Středočeši vyrovnali ve 24. minutě, ale Dukla do konce druhé části odskočila do vedení 4:1. Hosté se znovu prosadili zkraje třetí třetiny, jenže Dukla už jim nic jiného nedovolila a přidala čtyři branky. Tři body zaznamenali útočníci Matěj Pekr (2+1) a Josef Skořepa (0+3). V čele tabulky má Jihlava náskok deseti bodů na druhý Vsetín.

Valaši zvítězili v Edenu nad Slavií 5:3 a triumfovali popáté za sebou. Proti Pražanům skórovalo pět různých střelců. Svěřenci Jiřího Dopity mají tříbodový náskok na České Budějovice a Kladno. Slávisté prohráli čtvrtý duel v řadě.

Pátá výhra po sobě se podařila také Českým Budějovicím, které zdolaly Frýdek-Místek 5:2. Motor rozhodl až ve třetí části, v níž nasázel Rysům čtyři branky. O dvě se postaral útočník Miloslav Čermák. Z deváté příčky chybějí Frýdku-Místku dva body na osmé Litoměřice, které si z Prostějova odvezly prohru 2:4.

Jestřábi se radovali z třetího triumfu za sebou a jsou šestí, naopak Stadion prohrál počtvrté v řadě a promarnil možnost vytvořit si na poslední postupové pozici pro play off dostatečný náskok.

Přerov v domácím prostředí nestačil na Porubu 3:4 po samostatných nájezdech, ale bodoval ve dvanáctém duelu za sebou. Na úspěchu ostravského celku se nejvíc podílel útočník Ivan Ďurač, jenž dal gól ze hry a dvěma proměněnými nájezdy přisoudil svému týmu prémiový bod.

Třebíč si z ledu poslední Kadaně odvezla tři body za vítězství 8:3. Horácká Slavia ovládla poslední dvacetiminutovku, v níž nasázela pět branek. Čtyřmi body za gól a tři nahrávky zazářil útočník Robert Havlát. Další útočník Lukáš Nedvídek posbíral o bod méně za dvě trefy a přihrávku a zadák Lukáš Forman asistoval u tří branek. Trhači nezvládli 23. utkání v řadě, naposledy uspěli 10. prosince proti Benátkám nad Jizerou (4:3).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud