21. února 2019 • 08:47

Shiffrinová si dá v SP pauzu, vrátí se ve Špindlerově Mlýně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Lyžařská hvězda Mikaela Shiffrinová vynechá nadcházející závody Světového poháru v Crans Montaně a Soči a do seriálu se vrátí až o druhém březnovém víkendu ve Špindlerově Mlýně. Suverénně vedoucí žena seriálu se rozhodla pro pauzu po úterním triumfu v městském paralelním slalomu ve Stockholmu, kde si zajistila malý křišťálový glóbus za celkové prvenství ve slalomu.


Třiadvacetiletá Američanka vynechá čtyři závody. Ve Švýcarsku je o tomto víkendu na programu sjezd a kombinace, o týden později na olympijské trati v Rusku sjezd a superobří slalom, ve kterém Shiffrinová zvítězila na nedávném mistrovství světa.

Ve Špindlerově Mlýně si Shiffrinová bude moci 8. března definitivně zajistit prvenství v obřím slalomu, den nato se pojede slalom, ve kterém je staronovou mistryní světa. Vedle celkového prvenství v SP bude v Krkonoších zároveň usilovat o 15. vítězství v sezoně, což by znamenalo nový rekord. Ve Stockholmu vyrovnala dosavadní maximum Švýcarky Vreni Schneiderové ze sezony 1988/89.

Ohlášenou pauzou se nicméně Shiffrinová připravila o možnost překonat rekord Tiny Mazeové v počtu bodů za sezonu. Slovinská lyžařka v ročníku 2012/13 nashromáždila 2414 bodů. Shiffrinová aktuálně vede pořadí s 1794 body a získat jich bude moci maximálně 2394.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud