21. února 2019 • 09:43

Boston získal útočníka Coylea z Minnesoty výměnou za Donata

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Americký hokejový útočník Charlie Coyle se stěhuje v NHL z Minnesoty do Bostonu výměnou za krajana Ryana Donata a právo výběru v pátém kole letošního draftu. Oba ofenzivní hráči mění působiště v NHL poprvé.


Šestadvacetiletý Coyle má ještě na příští sezonu platný pětiletý kontrakt s průměrným ročním příjmem 3,2 milionu dolarů. V této sezoně nasbíral v 60 zápasech 28 bodů za 10 branek a 18 asistencí.

Wild draftovali Coylea v roce 2010 v prvním kole na 28. pozici. Bronzový medailista z mistrovství světa z roku 2015 má na kontě v NHL 479 utkání a 242 bodů (91+151). Ve 44 duelech play off zaznamenal 15 bodů (7+8).

Donatovi skončí po této sezoně dvouletý nováčkovský kontrakt a může se stát 1. července chráněným volným hráčem. V tomto ročníku si připsal ve 34 utkáních devět bodů za tři góly a šest přihrávek. Dalších 18 duelů sehrál na farmě v Providence v AHL.

V NHL debutoval Donato v minulé sezoně, kdy v březnu podepsal smlouvu s Bostonem po příchodu z Harvard University z NCAA. Stihl 12 utkání a devět bodů za pět branek a čtyři asistence. Loni v únoru reprezentoval USA v Pchjongčchangu a s pěti góly se podělil o prvenství v tabulce střelců s útočníky vítězného ruského týmu Kirillem Kaprizovem a Iljou Kovalčukem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud