21. února 2019 • 12:50

Policie vyslýchala funkcionáře Genku. Bývalý trenér strávil noc v cele

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před čtvrtečním utkáním Evropské ligy se Slavií se o Racing Genk opět zajímala policie, která vyšetřuje korupci a finanční podvody v belgickém fotbale. V úterý a ve středu provedla tři domovní prohlídky a vyslechla 16 lidí včetně bývalého předsedy a dalších dřívějších funkcionářů Genku a také současného finančního ředitele. Někdejší trenér Genku Peter Maes dokonce strávil noc v cele, u výslechu byla i jeho přítelkyně.



Belgičtí vyšetřovatelé už od loňského dubna v rámci akce "Čisté ruce" zjišťují, jestli kluby nejsou financovány z anonymních zahraničních obchodních společností, čímž by porušovaly pravidla k zisku profesionální licence. V takovém případě by týmům hrozilo vyřazení z belgické ligy, kterou Genk v současnosti jasně vede.

S finančními machinacemi podle vyšetřovatelů klubům pomáhal fotbalový agent Dejan Veljkovič. Belgická média uvedla, že kouč Maes měl během angažmá v Genku a Lokerenu dostávat vedle oficiálního platu ještě vysoké částky z černých fondů. Celkem si prý takto přišel na 2,5 milionu eur. K blízkým přátelům Veljkoviče patří podle médií chorvatský trenér mistrovských Brugg Ivan Leko, který byl u výslechu na podzim a strávil noc ve vězení.

V jiné části aféry policie vyšetřuje také podezření z ovlivňování zápasů a finančních podvodů při hráčských přestupech. Obviněno bylo už dvacet lidí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud