21. února 2019 • 15:40

Mexiko bez podpory vlády zřejmě neudrží Velkou cenu F1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Mexiko může přijít o Velkou cenu formule 1, kterou bude v říjnu hostit pátým rokem v řadě. Za tuto dobu vláda podpořila závod podle agentury AP celkovou částkou 213 milionů dolarů (4,8 miliardy korun). V dalších letech má ale podle prezidenta Andrése Manuela Lópeze Obradora jiné priority, jako je ambiciózní projekt 1500 kilometrů dlouhé železniční dráhy vedoucí pěti mexickými státy.


Mexiku letos vyprší pětiletý kontrakt na pořádání závodu F1. "Nevím, jak vypadají smlouvy s formulí 1. Ale pokud již nejsou podepsány, nemůžeme si to dovolit. V mnoha případech byly kryty z fondů cestovního ruchu, které budou nyní použity na mayskou železnici," uvedl Obrador.

Právě v Mexiku se v uplynulých dvou letech vždy rozhodlo o titulu britského jezdce Lewise Hamiltona. Závod F1 se v zemi začal znovu jezdit v roce 2015 po 23 let dlouhé pauze a domácí jezdec Sergio Pérez lituje toho, že Grand Prix zřejmě Mexiko opět ztratí.

"Nevypadá to dobře, přál bych si slyšet lepší zprávy. Myslím, že pro naši zemi je důležité ten závod udržet," uvedl a připomněl davy fanoušků, které Velká cena přitáhla. "Grand Prix chce pořádat řada zemí, a když ji jednou ztratíte, těžko se získává zpátky," řekl Pérez.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud