21. února 2019 • 23:39

Hlasy po utkání fotbalové Evropské ligy Genk - Slavia

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po odvetném utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy KRC Genk - Slavia Praha (1:4):


Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Postavili jsme to, čemu jsme věřili. Probírali jsme to dva dny zprava, zleva. Neriskovali jsme vůbec, byli jsme přesvědčeni o tom, že je to ta nejlepší varianta pro tenhle zápas. Všichni kluci splnili to, proč tam šli. Potvrdili tu roli, proč v kádru jsou. Vzhledem k výsledku prvního utkání nám paradoxně pomohl ten rychlý inkasovaný gól. V první chvíli ten inkasovaný gól pro nás bohužel, ale nakonec bohudík. Z hráčů to spadlo, věděli jsme, že musíme dát gól. Začali jsme hrát, co jsme chtěli - aktivně, být nebezpeční dopředu. Samozřejmě nám pomohlo, že jsme rychle vyrovnali. Od té chvíle jsme hráli výborně. Napadaly nám tam góly, spadlo nám tam to, co tam nepadlo třeba v předchozích zápasech. To jsme trefovali tyče. Bylo tu strašně moc lidí, plný sektor. Lidi nás strašně motivovali, víme, co tomu museli obětovat."

Lukáš Masopust (záložník Slavie): "Bylo to super, dnes jsme všichni na hřišti nechali všechno a prostě nás to odměnilo. Myslím, že nás ten inkasovaný gól jen nastartoval, stejně jsme gól potřebovali dát. Ondra Kolář je silná osobnost, když hraje gólman takhle nohama jako on, tak se těmto chybám za sezonu jde asi těžko vyvarovat. Takže myslím, že na to byl i připravený, že to jednou musí přijít. On nás podržel první zápas, my mu pomohli teď. Výhru 4:1 jsme si asi před zápasem ani nepředstavovali, nakonec to byl docela hladký průběh v druhé půli. Byla to šichta, ale teď je to sladké."

Milan Škoda (útočník Slavie): "Říkal jsem, že remíza 0:0 doma není špatná. Sice jsme na začátku dostali blbý gól, ale pro nás to vyloženě nic neměnilo. Stejně jsme gól museli dát. Samozřejmě že vyrovnávací gól nám hodně pomohl, ale jako mužstvo jsme to odehráli fantasticky. Měli jsme velmi dobrý střed. Genk má Malinovského a Pozuela a tam jsme je skvěle přikryli. Nenechali jsme je hrát. Je to skvělé vítězství, musíme si toho strašně vážit. Po zápase jsem byl strašně pyšný na všechny. Myslím, že jsme byli na ně dobře připraveni a vyšlo nám to krásně. Všichni noví kluci podali skvělý výkon, byl jsem až překvapen."

Alex Král (záložník Slavie): "Užil jsem si to maximálně. My jsme už takhle hráli v trénincích, jen dobře, že se to projevilo i v zápase. Rozhodně jsem rád, že jsem nastoupil. Nečekal jsem, že by to mohlo být už takhle brzo v základu právě v Evropské lize. O to víc jsem teď rád, o to víc cítím šanci, že bych se mohl prosadit. Tlak byl obrovský, ale měli jsme výhodnou pozici. Chtěli jsme presovat, zatlačit na ně. Já bych si nejraději přál Chelsea. Je to sice velké jméno, ale kdo by si nechtěl zahrát proti takovému velkému týmu? Kdybychom je přitáhli do Čech, bylo by to skvělé i pro fanoušky."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud