22. února 2019 • 09:11

Chlapík se dočkal premiéry v sezoně v NHL v dresu Ottawy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český hokejista Filip Chlapík se v dresu Ottawy dočkal prvního startu v sezoně v NHL. Jednadvacetiletý útočník byl ve čtvrtek povolán z farmy a hned nastoupil na ledě New Jersey při porážce 0:4. Chlapík v NHL debutoval v minulém ročníku, kdy dostal v barvách Senators důvěru ve 20 zápasech a připsal si gól a tři přihrávky.


Odchovanec Slavie, který v mládežnických týmech hrál i za Letňany, Liberec a Spartu, se dočkal první příležitosti v dresu Ottawy v tomto ročníku i kvůli situaci před pondělní uzávěrkou přestupů v NHL.

Senators jsou se 49 body ze 60 zápasů nejhorším týmem ligy a na postupové pozice do play off mají ve Východní konferenci propastnou ztrátu 21 bodů. Proti Devils zůstalo mimo sestavu celé trio nejproduktivnějších útočníků Matt Duchene, Mark Stone a Ryan Dzingel. Všichni se totiž mohou stát 1. července nechráněnými volnými hráči a je pravděpodobné, že se stanou součástí výměn.

Na ledě New Jersey dostal Chlapík od trenéra Guye Bouchera důvěru na 15 minut a 58 sekund. Z toho 113 vteřin hrál i v přesilových hrách. Připsal si tři střely na branku a jeden záporný bod v bilanci plus/minus.

Za farmářský tým Belleville v této sezoně AHL nasbíral ve 41 zápasech 30 bodů za 15 gólů a stejný počet přihrávek.

Senators draftovali Chlapíka v roce 2015 ve druhém kole na 48. místě. Do zámoří odešel z juniorky Sparty už o rok dříve a tři sezony působil v juniorské lize QMJHL v Charlottetown Islanders. Na konci minulé sezony se dočkal i premiéry v reprezentaci, v které v šesti duelech nebodoval.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud