22. února 2019 • 13:43

Slavia se v Evropské lize utká se Sevillou a Vaclíkem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Slavie se v osmifinále Evropské ligy utkají s pětinásobným vítězem soutěže Sevillou, za kterou chytá český reprezentační brankář Tomáš Vaclík. Rozhodl o tom dnešní los v Nyonu z rukou bývalého gólmana Sevilly Andrése Palopa.


První utkání je na programu 7. března ve Španělsku, odveta v Praze se bude hrát o týden později. Osmifinále nabídne i další atraktivní český souboj. Brankář Petr Čech se s Arsenalem představí proti svému bývalému klubu Rennes, za který chytá Tomáš Koubek.

Sevilla, která je s pěti tituly nejúspěšnějším týmem Evropské ligy, už se v této sezoně utkala v předkole s jiným českým týmem Olomoucí. Oba zápasy vyhrála, a to 1:0 a 3:0. V roce 2013 dvakrát remizovala 1:1 s Libercem. Se Slavií si zahrála v roce 2007 v Lize mistrů a zvítězila 4:2 a 3:0. Celkem španělské celky neprohrály posledních 12 zápasů s českými týmy, naposledy Atlético Madrid podlehlo v roce 2012 Plzni.

Sevilla patří k hlavním favoritům na celkové vítězství. Evropskou ligu ovládla v posledních třech ročnících, do kterých zasáhla. Naposledy v roce 2016 ve finále porazila Liverpool. Loni vypadla ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Z posledních 39 zápasů v Evropské lize prohrála jen čtyři. Naposledy ve 2. kole vyřadila Lazio Řím po výhrách 1:0 a 2:0. V této sezoně prohrála jen v Krasnodaru a v Lutychu. Doma vyhrála posledních 21 duelů v Evropské lize.

K hlavním postavám čtvrtého týmu španělské ligy kromě brankáře Vaclíka patří argentinský záložník Éver Banega, bývalý španělský reprezentant Jesús Navas, Pablo Sarabia, portugalský střelec André Silva nebo francouzský útočník Wissam Ben Yedder.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud