22. února 2019 • 14:04

Furch zakončil základní část KHL čistým kontem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český brankář Dominik Furch zakončil základní část Kontinentální hokejové ligy čistým kontem. Bez inkasovaného gólu odchytal čtvrtý zápas v sezoně a Čerepovec i díky jeho 35 zákrokům porazil Spartak Moskva 3:0, nic to ale nemohlo změnit na neúčasti Severstalu v play off. Naopak soupeř z ruské metropole i přes porážku udržel předposlední postupové místo v Západní konferenci, protože i oba jeho rivalové v boji o poslední dvě místa neuspěli.


Ani osmému Podolsku nakonec neuškodila domácí prohra 1:5 od nejlepšího týmu Východní konference Jekatěrinburgu, jelikož deváté Dinamo Riga prohrálo 0:3 v hale vítěze základní části CSKA Moskva.

Další český brankář Marek Langhamer po sérii sedmi vítězství zakončil základní část KHL těsnou porážkou. S Chabarovskem prohrál 0:1 na ledě Vladivostoku, který odsoudil Langhamerův tým k poslednímu místu ve Východní konferenci.

Zápas rozhodl gól Alexandra Mereskina ve 43. minutě. Ostatních 18 střel hráčů Vladivostoku Langhamer kryl.

Langhamer, který přišel do Chabarovsku v polovině listopadu, chytal v závěru své první sezony v KHL ve výborné formě. Od konce ledna držel téměř měsíc neporazitelnost. V úvodu vítězné série, kterou překazil až nyní Vladivostok, udržel dvakrát čisté konto. Bez inkasované branky byl celkem 175 minut a šest sekund, čímž vytvořil klubový rekord.

Čeští hokejisté se v posledním hracím dnu bodově neprosadili, naprázdno vyšel stejně jako celý jeho tým Ak Bars Kazaň i nejproduktivnější Čech v soutěži Jiří Sekáč. Mistrovský tým prohrál 0:4 na ledě Jandačova Magnitogorsku a přepustil čtvrté místo ve Východní konferenci Omsku, který tak ve vzájemné sérii v play off bude mít výhodu domácího prostředí v případném rozhodujícím utkání.

Sekáč ovládl týmové statistiky s 47 body a 23 góly, v neoficiálním pořadí produktivity celé soutěže skončil patnáctý. Kanadské bodování vyhrál Nikita Gusev z Petrohradu s 81 body (17+64).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud