22. února 2019 • 14:12

Kombinaci v Bansku vyhrál Pinturault a získal malý glóbus

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kombinační závod Světového poháru ve sjezdovém lyžování v Bansku vyhrál francouzský mistr světa Alexis Pinturault a zajistil si malý křišťálový glóbus. Druhého Rakušana Marcela Hirschera porazil o 68 setin sekundy. Třetí skončil o další setinu zpět Slovinec Štefan Hadalin, jenž na nedávném světovém šampionátu v Aare obsadil v kombinaci druhé místo za Pinturaultem. Pro Hadalina to byly první stupně vítězů v seriálu. Čeští lyžaři v Bulharsku nestartovali.


Pinturaultovi, který má z kombinace i olympijské stříbro z Pchjongčchangu, pomohlo odstoupení vítěze předchozího závodu ve Wengenu Rakušana Marca Schwarze. Ten sice dokončil úvodní super-G na 11. místě, avšak na jednom ze skoků si poranil koleno a odletěl na vyšetření.

"Jsem vážně šťastný, ale zároveň jsem i trochu zklamaný, protože se Marco zranil," řekl Pinturault. "Těšil jsem se na velký souboj. Tohle je špatná zpráva. Pro mne sice šťastný konec, ale myslím i na Marca," dodal Francouz, který jako první lyžař vyhrál alespoň jeden kombinační závod v sedmi sezonách SP za sebou.

Sedmadvacetiletý Pinturault se z vítězství v SP radoval v této sezoně poprvé. Dohromady má na kontě 22 triumfů, z toho osm v kombinaci. Tím se v počtu výher dotáhl na dosavadní francouzskou rekordmanku Carole Merleovou. Malý křišťálový glóbus v této disciplíně vybojoval potřetí za poslední čtyři roky. Ještě předtím dvakrát ovládl neoficiální pořadí.

Světový šampion ve slalomu Hirscher byl po super-G až dvacátý se ztrátou téměř dvou sekund na čelo. Ve své parádní disciplíně ale zajel suverénně nejrychlejší čas a polepšil si o 18 příček. V celkovém hodnocení SP vede Hirscher před druhým Pinturaultem o 460 bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud