22. února 2019 • 16:49

Kvitová udolala Sie Šu-wej a zahraje si třetí letošní finále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Tenistka Petra Kvitová na turnaji v Dubaji porazila po více než dvou hodinách Sie Šu-wej z Tchaj-wanu 3:6, 6:2, 6:4 a potřetí v sezoně po Sydney a Australian Open si zahraje o titul. Její soupeřkou bude Švýcarka Belinda Bencicová, která vyřadila obhájkyni trofeje z poslední dvou let Elinu Svitolinovou z Ukrajiny po výhře 6:2, 3:6, 7:6. Pokud Češka v sobotu uspěje, vrátí se na druhé místo žebříčku.


Kvitová v úvodu zápasu s čtvrtfinálovou přemožitelkou Karolíny Plíškové hodně kazila. Za stavu 3:3 prohrála tři gamy za sebou a tím i celou první sadu. Poté však výrazně zpřesnila hru a druhý set získala.

"V prvním setu to bylo těžké. Jsem ráda, že jsem se dokázala ve druhém vrátit. V závěru prvního jsem nehrála vůbec dobře," uznala Kvitová. "Pořád jsem ale cítila, že to můžu zvládnout. Byla jsem klidnější, když jsem se vrátila a hrála ve druhém setu zase od začátku," dodala.

V rozhodující sadě uspěla při vlastním podání až Kvitová ve čtvrté hře. Od té doby už houževnatou Tchaj-wanku ani jednou nepustila k brejkbolu a náročný zápas doservírovala čistou hrou. Sie Šu-wej porazila i ve čtvrtém vzájemném utkání.

"Byl to náročný zápas, rozhodně mi nedala nic zadarmo," konstatovala na kurtu Kvitová. "Občas jsem si chodila na síť, protože jinak bych s ní musela hrát do nekonečna dlouhé výměny. Jsem ráda, že mi voleje dneska fungovaly," dodala.

Osmadvacetiletá Kvitová si v Dubaji, kde triumfovala před šesti lety, zahraje 35. finále na okruhu WTA. Pokud uspěje, vyrovná 27. titulem Hanu Mandlíkovou. Lepší z českých tenistek už je pouze nedostižná Martina Navrátilová se 167 triumfy.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová zažívá nejlepší start do sezony v kariéře. Po lednovém vítězství v Sydney se na Australian Open dostala až do finále, avšak v souboji o titul i o post světové jedničky nestačila na Japonku Naomi Ósakaovou.

"Něco takového jsem nečekala. Upřímně řečeno jsem nečekala nic z toho, co jsem už letos dosáhla. Všechno je to pro mne bonus," řekla Kvitová. "S Belindou jsem hrála na Australian Open. Skóre vypadalo jednoznačně, ale snadné to určitě nebylo," připomněla poslední ze tří vzájemných zápasů, v nichž má stoprocentní úspěšnost. "Myslím, že zdejší povrch svědčí její hře. Je dost rychlý, tak to má ráda," dodala.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud