22. února 2019 • 17:09

Očekávám dva zápasy bez balonu, snad nás podcení, řekl Coufal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slávistický obránce Vladimír Coufal po losu osmifinále Evropské ligy štěstím zrovna nezářil. Jeho sen utkat se s mužstvem z Britských ostrovů zůstal nenaplněn. Na Sevillu se netěší i proto, že už se s ní ve stejné soutěži střetl s Libercem v základní skupině sezony 2013/14. A přestože Slovan v obou utkáních remizoval, Coufalovy vzpomínky nepatří k nejradostnějším.


"Jsou dvě možnosti - buď nás podcení a my máme nějakou šanci, anebo nás nepodcení. Nechci říct, že to bude šílené, ale už tehdy v Liberci to byly dva zápasy skoro bez balonu, takže očekávám něco podobného. Snad nás podcení," řekl šestadvacetiletý Coufal novinářům.

Slovan na podzim 2013 uhrál se Španěly remízy 1:1. V prvním souboji na domácím hřišti se ocitl blízko vítězství. Už od 20. minuty vedl, ale dohrával v oslabení a v 88. minutě zařídil dělbu bodů Pablo Machín, od minulého roku trenér Sevilly. Domácí remízu prožil Coufal jen z lavičky náhradníků, do odvety zasáhl od 70. minuty a ihned po jeho příchodu na trávník Liberec srovnal.

Coufalova touha utkat se s anglickým celkem je velká. "Už asi šest let, co hraju Evropskou ligu, si přeju na Ostrovy, ještě jsem se tam nepodíval. Už nevím, asi budu muset někoho zastřelit v tom losování, abych se tam podíval," prohlásil Coufal, jenž losování osmifinálových dvojic s mužstvem velmi prožíval. "Šílené, už jsme nadávali, když hned ze začátku vytáhli Chelsea. Kousíček od Arsenalu, vytáhli ho hned po nás, takže to je škoda," dodal.

"Zároveň tam byli větší strašáci v osudí. Nechtěl jsem znovu do Francie do Rennes ke Koubasovi (brankáři Tomáši Koubkovi), nechtěl jsem určitě do Krasnodaru a určitě jsem nechtěl Salcburk. S atraktivitou jsou ale fanoušci určitě spokojení, tak snad budou spokojení i s fotbalem, který předvedeme," přál si.

Slávistickým střelcům bude čelit reprezentační gólman Tomáš Vaclík. "Motivací je samotné osmifinále Evropské ligy a to, že tam v brance stojí Váca, který má fantastickou formu, tak to ten fakt, že tam budeme potřebovat dát gól, ještě stěžuje. To není motivace, spíše je to problém," konstatoval Coufal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud