22. února 2019 • 21:38

Hodně cenná výhra, shodli se autoři libereckých gólů proti Dukle

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Liberce se shodli, že vítězství 2:0 v předehrávce 22. ligového kola nad Duklou je ohromně cenné, byť šlo o zápas s posledním týmem tabulky. Výhru Slovanu zajistili svými góly po přestávce obránce Matěj Hybš a útočník Libor Kozák, kteří se trefili i v úvodním jarním domácím zápase s Příbramí (4:0).


Hybš dorazil po hodině hry míč do sítě poté, co jej Kozák poslal zpět před branku po odvráceném přímém kopu. "Měli jsem převahu i předtím, ale nevycházela nám koncovka. Už před pauzou mohl právě Libor rozhodnout, ale vždy mu chyběl kousek," řekl novinářům Hybš, který se trefil potřetí v ligové sezoně.

"Věděli jsme, že to bude těžký zápas, Dukla totiž ukázala v předchozích kolech, že má formu. Museli jsme eliminovat její kombinační hru, což se sice dařilo, ale na gól jsme se pořádně nadřeli. Je to hodně cenné vítězství," dodal Hybš.

Kozák přidal dvě minuty před koncem pojistku a při třetím startu v české lize podruhé skóroval. Dnes také připravoval šance spoluhráčům. "Rychle jsem si v Liberci zvyknul, je tu fajn parta a jsem rád, že pomáhám získávat body. Ale při mém gólu dnes udělal hodně práce spoluhráč Oršula, který mě poslal do prostoru," prohlásil devětadvacetiletý útočník.

Jeho celek se posunul na šesté místo neúplné tabulky a v příštím kole přivítá ve šlágru Spartu. "Musíme se připravit a soustředit, abychom měli další body. V silném středu tabulky je každý bod potřeba," dodal Kozák.

Brankář Dukly Filip Rada nechápal, proč jeho tým nenavázal na dobré výkony z prvních dvou jarních kol doma proti Ostravě a Spartě. "Nasazení, bojovnost, prostě celkový výkon nebyl takový, jak se má hrát o záchranu. Se Spartou i Ostravou hrajeme velmi dobře, ale pak přijedeme sem a musíme si přiznat, že jsme si body nezasloužili. Liberec nehrál špatně, ale my mu to moc usnadnili. Pustili jsme ho do řady standardek a jedna z nich nakonec rozhodla," řekl Rada.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud