22. února 2019 • 22:24

Kovář chce s Plzní triumfovat a pomoci Gulašovi k trofejím

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Sedmi asistencemi se za poslední dva zápasy zaskvěl hokejový útočník Jan Kovář z Plzně, jenž má po svém návratu ze zámoří z úvodu prosince obrovský podíl na vzestupu Západočechů. Ti po výhře v Mladé Boleslavi 4:1 na druhém místě extraligy zaostávají už jen o dva body za vedoucím Libercem. Osmadvacetiletá hvězda KHL z minulých pěti sezon v dresu Magnitogorsku si užívá spolupráci s Milanem Gulašem.


"Já se hlavně koukám na Milana. Chtěl bych mu pomoci, aby vyhrál bodování a nejlepšího střelce. Když už jsme v tom spolu, tak bych byl rád, aby to dotáhl," řekl Kovář k souhře, která v současné době vládne domácí soutěži.

Znovu to potvrdili v Mladé Boleslavi. Kovář si připsal tři asistence a Gulaš gól a přihrávku. Při středeční kanonádě proti Zlínu 9:2 přihrál Kovář na čtyři branky a Gulaš vstřelil pět gólu a zaznamenal jednu asistenci. Hvězdný centr Indiánů si nedělá hlavu z toho, že fanoušci od nich nyní čekají pravidelný příspěvek.

"Ať si každý čeká, co chce. Jenom chceme hrát svůj hokej. Víme, co musíme dělat, abychom byli úspěšní. Snažím se pracovat pořád stejně," uvedl Kovář.

Gulaš po jeho boku vylepšil svou bilanci už na 59 bodů a 28 branek v 46 duelech v sezoně. Vede produktivitu o pět bodů před Markem Kvapilem z Liberce a střelcům vládne o pět gólů před Američanem Peterem Muellerem z Brna. "Je skvělý. A to mu ještě jeden gól chybí z utkání s Hradcem. Tehdy si to Zámorský srazil, myslím, že to byl Guliho gól. Mohl mít ještě o jeden víc," podotkl Kovář.

On sám už je s 25 asistencemi s 25 utkání šestý mezi nahrávači o devět přihrávek za vedoucím Petrem Holíkem z Brna. "Kolik? Devět? To je dost. Pro mě asi nereálné," usmíval se Kovář nad možnosti ještě zaútočit na vedoucí pozici.

Z nahrávek má větší radost než z vlastních gólů. "Já nikdy moc nestřílel. Vždycky se snažím spíš nahrávat. Jsem rád, že to Milanovi teďka padá. Doufám, že v tom budeme pokračovat," podotkl Kovář a má radost ze spolupráce s Gulašem, kterou si vyzkoušeli i na nedávných Švédských hrách ve Stockholmu.

Užívá si to podobně jako v Magnitogorsku kombinace se Sergejem Mozjakinem a Danisem Zaripovem. "Je to sice v jiných podmínkách, i liga je jiná. Ale porovnat se to trošku dá. V lajně máme každý svůj úkol, jsme rádi, že i mladý Pourák (Jakub Pour) se do toho dobře zapojuje. Šel nahoru a doufám, že v tom bude pokračovat. Že bude také dávat góly," dodal Kovář.

Nic ale nepřeceňuje. "Každý má v sezoně nějaké pády a pak zase povedené série. Vždycky to tak je. Já jsem rád, že teď jsme na té dobré vlně, snad ji udržíme co nejdéle. Žádní bozi nejsme. Hokej je týmový sport, my jsme tady od toho, abychom týmu pomáhali vyhrávat zápasy. Dobře víme, že to hlavní přijde v play off," podotkl Kovář.

V základní části by ale Plzeň ještě ráda zaútočila na obhajobu Prezidentského poháru pro nejlepší tým základní části. "Nevidím důvod, proč se o ten pohár nepokusit. Chceme vyhrávat každý zápas. Záleží, jak se nám to bude dařit. Jestli budeme vyhrávat, jak bude hrát Liberec. Kdyby se nám to povedlo, budeme samozřejmě moc rádi," uvedl Kovář.

Vrátil se ale do Plzně i proto, aby se pokusil dosáhnout na titul, který slavil v roce 2013 před odchodem do Magnitogorsku. "Už když jsem se vracel do Plzně, s (majitelem a generálním manažerem) Martinem Strakou jsme se bavili, jaký máme cíl. Do čeho bychom chtěli jít. Ale ještě máme nějaké zápasy do konce základní části, play off je pořád docela daleko. Zatím o tom nemá cenu mluvit," dodal Kovář.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud