23. února 2019 • 11:50

Sjezdařka Goggiaová se po téměř roce dočkala výhry v SP

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Italka Sofia Goggiaová vyhrála sjezd Světového poháru v Crans Montaně a slaví první vítězství v sezoně. Nejrychlejší žena obou tréninků potvrdila roli favoritky a druhou Joanu Hählenovou ze Švýcarska porazila o 36 setin.


Bronz získala po prověření časů, jejichž měření zkomplikovala porucha časomíry, další Švýcarka Lara Gutová-Behramiová. V oficiálním pořadí se posunula před původně třetí Rakušanku Nicole Schmidhoferovou, které i čtvrté místo stačilo k upevnění vedení v hodnocení disciplíny.

Olympijská vítězka ve sjezdu z Pchjongčchangu a obhájkyně malého glóbu za sjezd Goggiaová se celkově šesté výhry v SP v kariéře dočkala po jedenácti měsících. Vstup do aktuální sezony si zkomplikovala říjnovou zlomeninou kotníku a do seriálu se zapojila až v lednu.

"Jsem hodně rozrušená a mám radost. Dneska jsem nejela tak dobře jako v prvním tréninku. Tam to bylo ještě lepší. Ale je krásné být zase na prvním místě," radovala se Goggiaová.

Závod poznamenalo několikeré přerušení. O první se postarala s jedničkou startující čerstvá mistryně světa z Aare Ilka Štuhecová, která musela být po pádu převezena do nemocnice s bolestmi kolena. Další zdržení způsobila zmíněná porucha časomíry, vrtulníkem ze sjezdovky pak záchranáři transportovali Italku Francescu Marsagliovou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud