23. února 2019 • 15:53

Strýcová předčila ve finále čtyřhry Hradeckou a má 24. titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Tenistka Barbora Strýcová získala v Dubaji 24. titul ve čtyřhře a druhý s tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej. Ve finále dnes třetí nasazená dvojice porazila česko-ruský pár Lucie Hradecká, Jekatěrina Makarovová 6:4, 6:4, vítězky v největším městě Spojených arabských emirátů neztratily ani set.


Strýcová a bývalá deblová světová jednička Sie Šu-wej navázaly na společný loňský titul z Indian Wells. Česká tenistka od té doby vyhrála ještě dva turnaje s Andreou Hlaváčkovou. Sie Šu-wej, jež v Dubaji vyřadila ve čtvrtfinále dvouhry Karolínu Plíškovou a podlehla v semifinále Petře Kvitové, vybojovala osmý deblový primát.

"Hrát se Sie Šu-wej je jedinečné. Je neuvěřitelná na síti a celkově hraje výborně. Má kouzelné ruce. Je všude, proto je tak nepříjemná," ocenila Strýcová svou deblovou partnerku.

V prvním setu finále, jehož všechny aktérky byly třicátnice, Hradecká třikrát prohrála své podání, to poslední v desáté hře dokonce bez zisku gamu. Ve druhé sadě nejprve Strýcová a Sie Šu-wej ztratily vedení 4:1 a 40:0, ale soupeřky obrat nedokonaly a rozhodnutí padlo znovu v desáté hře, tentokrát při podání Makarovové.

Trojnásobná grandslamová šampionka ve čtyřhře Hradecká se v případě vítězství mohla vyrovnat Strýcové v počtu deblových titulů, usilovala o 23. trofej v kariéře. Naposledy vyhrála loni v srpnu v Cincinnati právě s Makarovovou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud