23. února 2019 • 17:11

Bohemians porazili Zlín 2:0 a po deseti zápasech se dočkali výhry

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Bohemians 1905 ve 22. kole první ligy zvítězili ve Zlíně 2:0. "Klokani" po deseti utkáních v nejvyšší soutěži vyhráli a utnuli sérii bez vstřeleného gólu, která trvala 479 minut. Naopak domácí pošesté za sebou prohráli. V prvním poločase se trefil kapitán Pražanů Daniel Krch, v nastavení druhé půle přidal pojistku Kamil Vacek. Čtrnáctí Bohemians v lize porazili Zlín poprvé od září 1994 a po 12 utkáních. "Ševci" jsou v tabulce sedmí.


"Dnes to asi bylo napsáno ve hvězdách, že Bohemka vyhraje a tak se i stalo, já jsem to tak cítil. Jsem šťastný ze spousty důvodů. Žádný trenér nechce být vyhozen, v Bohemce má rád spoustu lidí, nerad bych ji opouštěl," řekl novinářům trenér Bohemians Martin Hašek.

Úvod zápasu patřil zlínským hráčům, kteří si vytvořili mírnou územní převahu, z níž vytěžili v páté minutě standardní situaci a Poznarovu hlavičku do náruče brankáře Fryštáka. "Byla to naše první šance, škoda, že jsme ji neproměnili, to pak ovlivnilo další průběh," komentoval úvod trenér Zlína Roman Pivarník.

Jenže nápor domácích byl příliš jednotvárný, chyběla mu myšlenka a hlavně finální přihrávka, která by překvapila zformovaný obranný blok Pražanů. Ti toho využili a postupem času vyrovnali hru.

Bohemians těžili i z rychlých brejků. Ljovin promáchl při centru z levé strany a Reiter pálil nad po dlouhém pasu a sprintu z hloubi pole. Přesto se "Klokani" dočkali vedení.

Po necelé půlhodině se do zlínského vápna snesl centr, Hůlka nejprve trefil tyč a ve skrumáži uklidil míč do sítě Krch. "Měli jsme být silnější ve vzduchu, ale místo toho z takové situace dostaneme gól," lamentovat domácí záložník Josef Hnáníček. "Dát gól po standardce je pro mě novinka, letos jsme dali jen dva, ale vždy skóroval Hilál, který tu dnes není," uvedl kouč Hašek.

Zlín se stereotypu nezbavil ani po inkasovaném gólu. Blízko k vyrovnání byl Železník a posléze i Poznar, ale ani jeden neprolomil jarní střelecké prokletí Fastavu. "Měli jsme dostatek šancí k tomu, abychom dali gól, bohužel se tak nestalo," podotkl Pivarník, který v minulosti vedl Bohemians.

Pokud prokřehlí domácí diváci čekali po změně stran od svých hráčů nějaké zlepšení, jenže byli rychle vyvedeni z omylu. "Ševci" hráli pomalu, vázla u nich kombinace, přechod do útoku nefungoval.

Bohemians tak stačilo bránit a tu a tam zaměstnat defenzívu Zlína. Blízko k navýšení náskoku měli v 64. minutě, kdy po obléhání Dostálovy branky jako poslední střelecký aktér selhal Záviška.

V závěrečné dvacetiminutovce domácí přece jen zmobilizovali všechny síly a vrhli se do útoku. V 75. minutě nastřelil novic v základní sestavě Zlína Čanturišvili břevno, ale na jeho bombu už v koncovce nikdo ze spoluhráčů nenavázal. Zlín se dožadoval i pokutového kopu za souboj Bartka s Džafičem, ale sudí to jako faul neposoudil.

Tlak domácích gradoval v samotném závěru, ale bez efektu. Naopak ve třetí minutě nastavení po brejku pojistil výhru hostů Vacek svým premiérovým ligovým gólem po zimním příchodu na hostování z Odense.

"Musíme pořád věřit a zvládnout to. Jsme prostě v období, kdy se nedaří, ale je třeba to zlomit a být pozitivní," konstatoval Hnaníček.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud