23. února 2019 • 17:18

Karviná remizovala s Teplicemi 1:1 a má bod na poslední Duklu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Karviné remizovali ve 22. kole první ligy s Teplicemi 1:1 a o bod se odpoutali od poslední Dukly Praha. Domácí vedli zásluhou Tomáše Wágnera, jenže Severočeši osmnáct minut před koncem vyrovnali z penalty Tomáše Hory. Karviná ani v šestém vzájemném prvoligovém utkání s Teplicemi nedokázala zvítězit, hosté na jaře získali první bod.


Karviná vzhledem k vývoji tabulky potřebovala zabrat, ale přes snahu a větší aktivitu toho v ofenzivě příliš nevyprodukovala. Fotbal v úvodní půlhodině oboustranně trpěl na nepřesnosti a málo nápaditosti.

Záblesky se dostavily až po půlhodině: nejprve teplický Kučera protáhl Berkovce technickou ranou zpoza vápna, na opačné straně měl Grigar po dělovce Djordeviče plné ruce práce, aby prudký míč zvedl nad břevno.

V nastavení prvního poločasu ale Wágner znovu uplatnil čich na góly ve vápně a po rohovém kopu na vzdálenější tyči úplně neobsazený hlavou doťuknul balon do prázdné brány. Pro nejlepšího karvinského střelce to byl sedmý zásah v ligovém ročníku.

S gólovým stimulem se Slezané do soupeře opřeli i v úvodu druhé půle. V teplickém pokutovém území bylo několikrát horko po standardních situacích, Wágner se jednou opět hlavou dostal i ke koncovce, ale tentokrát jeho pokusu chyběly decimetry.

Krátký domácí tlak pak znovu zvadl a hosté toho brzy využili. Krivák ve vápně podrazil Moulise a Hora v 72. minutě s velkým štěstím proměnil penaltu, jejíž směr sice Berkovec vystihl, ale prudce vystřelený míč i s jeho tečí zapadl do sítě.

Karviná znervózněla a strnula v závěrečné křeči. Dlouhé nákopy do šestnáctky k ničemu nevedly. Severočeši však také evidentně neměli svůj den, a i když jim soupeř otevíral prostor, nijak toho nevyužili. Duel nevalné úrovně se přesto v nastavení mohl převážit na obě strany: z ojedinělé situace nejprve těsně minul Hora a z protiakce podobně křížným pokusem netrefil bránu ani Guba. Karviná tak z posledních třinácti ligových zápasů pouze jednou vyhrála.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud