23. února 2019 • 19:48

Tenistka Kvitová ve finále v Dubaji nestačila na Bencicovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Tenistka Petra Kvitová titul na turnaji v Dubaji nezískala. Druhá nasazená hráčka prohrála v dnešním finále se Švýcarkou Belindou Bencicovou 3:6, 6:1, 2:6 a v žebříčku WTA se posune na třetí místo.


Kvitová letos hrála už třetí finále. V Sydney získala šestadvacátý vavřín v kariéře a před Dubají prohrála v boji o titul i na grandslamovém Australian Open.

"Myslím, že v Melbourne jsem hrála lépe, mnohem lépe jsem tam podávala než tady. Celý turnaj jsem bojovala se servisem. Hodně jsem musela hrát přes druhé podání," citoval osmadvacetiletou Kvitovou server WTA Tour.

Svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka a kondičního kouče Davida Vydry už během týdne mluvila o tom, že nečekala, že bude hrát tak dobře. "Je to zvláštní, abych byla upřímná. Nevěřila jsem, že se mi bude takhle dařit. Tenis je pro mě tenhle týden únikem od jiných věcí, pomáhá mi ze všeho ven," řekla médiím v Dubaji.

Kvitová před Dubají vypovídala u soudu v případu svého napadení z prosince 2016, což byl pro hráčku velice stresující okamžik.

Finále rozehrála Bencicová ve velkém stylu, byla agresivnější než Kvitová. Češka dvakrát přišla o servis a prohrávala 1:4. Sice získala jeden brejk zpět, ale za stavu 3:5 nabídla soupeřce dvojchybou setbol a Bencicová ho proměnila.

Na začátku druhého setu Kvitová tradičně sundala čelenku a pustila se do 45. hráčky světa zostra. Po razantních returnech jí vzala podání, brejk na 3:0 přidala i za pomoci 'prasátka', ale především dominovala výměnám. Svoji sílu ukázala v poslední hře druhé sady, kterou uzavřela třemi vítěznými bekhendovými returny.

"Nikdo na tebe nemá, jsi nejlepší na světě. Lvice!" povzbudil Vaněk svoji svěřenkyni před třetím setem. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová ale nedokázala na druhou sadu navázat. Ve třetí hře rozhodujícího dějství udělala dvě dvojchyby, poslala Bencicovou do vedení 2:1 a už se do zápasu nevrátila.

Z hlediště se v sedmém gamu ozvalo povzbuzování "Petra! Petra!", ale Kvitová podruhé v setu přišla o servis. Za stavu 2:5 riskovala, ještě si vypracovala dva brejkboly, ani jeden však nevyužila a při druhém mečbolu chybovala.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová hrála pětatřicáté finále v kariéře a neuspěla teprve podeváté. Dvakrát po sobě ve finále naposledy prohrála v roce 2013 - v dubnu v Katovicích a v srpnu v New Havenu.

Bencicová cestou za titulem porazila čtyři hráčky elitní světové desítky. Před aktuální čtyřkou Kvitovou si poradila s devítkou Arynou Sabalenkovou, proti které odvrátila šest mečbolů, s dvojkou Simonou Halepovou i s šestkou Elinou Svitolinovou.

"Řekli jsme si, že když vyhraju turnaj WTA, půjdeme na skydiving," těšila se Bencicová, která získala první trofej na okruhu od roku 2015.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud