Adam Lacek
26. března 2019 • 10:59

Boleslav už nebyla jen sparingem Liberce. Ukázala vnitřní sílu

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přihrávka, střela, dorážka. A zase znova! To byl kolotoč, pane jo! Kdo si zapnul pondělní duel Mladé Boleslavi s Libercem (2:3) až v závěru, musel žasnout, co se na ledě odehrává. Tak povedenou, ačkoliv nakonec neúspěšnou, powerplay jsem dlouho neviděl. Fanoušci vyprovodili zklamané hráče potleskem vestoje. Bruslaři v domácích zápasech čtvrtfinále vycenili zuby. Dokázali si, že pro Liberec nemusí být jen sparing partnerem na cestě do semifinále.



Poslední minutu pondělního duelu se modlili snad všichni fanoušci Liberce, ideální pocity neprožíval ani Filip Pešán na střídačce, jak po zápase přiznal. Boleslav mačkala svého soupeře před jeho brankou. Ten se zuby nehty bránil. Tak drtivý tlak a povedená powerplay, i když nakonec neúspěšná, se jen tak nevidí.

David Šťastný povedenou tečí snížil. Kdyby se povedlo srovnat, vyprodaná aréna by snad spadla. Tak moc fanoušci žili zápasem. Nakonec zůstalo u jednoho gólu. I tak se nadšení diváci zvedli ze sedaček a oba týmy vyprovodili potleskem. Velmi dojemný moment.

Klobouk dolů, jak se Boleslav dokázala do jednoznačné série vrátit. Bruslaři ukázali, že jsou parta bojovníků. Ukázali charakter. Ukázali vnitřní sílu týmu. Ukázali Liberci, že nejsou jen hračkou na hraní. Pokud pro ně ve středu skončí sezona, mohou z ledu odejít se vztyčenou hlavou. A jejich fanoušci jim opět rádi zatleskají.

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Liberec 2:3. Mečbol pro Tygry! Liberec rozhodl dvěma slepenými góly
Video se připravuje ...

Takové derby bitvy ve čtvrtfinále play off jsou pro Boleslav balzámem na duši. V září by něco podobného asi nikoho nenapadlo. Začátek sezony v Boleslavi prospali. Nebyly výkony ani výsledky. Mluvilo se o slabém nasazení hráčů, majitel Plachý přemýšlel o noční směně ve Škodovce…

Teď? Zcela jiný tým. I po dvou jasných prohrách v Liberci se Bruslaři na domácím ledě vzepřeli a vytáhli dva úžasné zápasy. Po ledě začali létat, vysokým presinkem nutili soupeře k chybám, už nebyli jen sparing partnerem. Hned několik bodyčeků z pondělního zápasu by se mělo objevit v highlightech sezony.

I přes heroické výkony bude otočit sérii ze stavu 1:3 na zápasy už extrémně složité. Liberec by si postup měl pohlídat. Čtvrtfinále je pro „Bolku“ spíše splněným cílem, než úspěchem. Klub by měl chtít mířit výš. Tato hodně poučná sezona může do budoucna pomoct.

Mladá Boleslav - Liberec: Hudáček se proletěl! Kurka předvedl parádní bodyček
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Liberec: Drama v závěru! David Šťastný snížil stav utkání, 2:3
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Liberec: 45 sekund a Tygři přidali další gól! Z první pálil Vlach, 1:3
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Liberec: Havlín od modré propálil Krošelje mezi betony, 1:2
Video se připravuje ...

Martin Procházka otevřel skóre čtvrtého čtvrtfinále proti Liberci, Mladá Boleslav ale na domácím ledě padla 2:3
Martin Procházka otevřel skóre čtvrtého čtvrtfinále proti Liberci, Mladá Boleslav ale na domácím ledě padla 2:3

Góly

Domácí: 11:55. Procházka, 58:17. Šťastný

Hosté: 18:48. M. Kvapil, 51:09. Havlín, 51:54. J. Vlach

Sestavy

Domácí: Krošelj (J. Růžička) – Kotvan, Kovačevič, Němeček, Kurka, Hrdinka, Pláněk, J. Drtina – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Procházka, R. Zohorna, Šťastný – Pacovský, P. Musil, Látal – Flynn, Najman, P. Kousal.

Hosté: Will (Schwarz) – Derner, Kolmann, Šmíd (A), T. Hanousek, Ševc, Havlín, Doherty – Birner, L. Hudáček, Ordoš – M. Kvapil, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Redenbach, Valský.

Rozhodčí

Hodek, Jeřábek – Gebauer, Lederer

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

4200 (vyprodáno) diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud