František Suchan
11. dubna 2012 • 12:02

BLOG: Případ Pavelec. Rozum versus srdce

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proč, když je zdravý? Proč mu to zakazují? Taky vás tyhle myšlenky postupně napadaly, když jste se dozvěděli o nečekaně hrozící omluvence Ondřeje Pavelce? Bohužel je ve hře její nevítané potvrzení...



Věc se má tak, že Pavelcovi ve Winnipegu končí dvouletá smlouva a čeká ho podpis možná nejdůležitějšího kontraktu kariéry. S tím, jaké výkony předvádí, jak je pro tým Jets důležitý, se nedá vyloučit, že mu šéfové v létě nabídnou dlouhodobý (a lukrativní) pakt.

Co za to můžou na oplátku chtít? Jediné. Aby se jim jejich jednička ještě před dohodou nezranila na mistrovství světa. To taky nepřímo vzkázali stavitelům české reprezentace. „Nechte Pavse odpočinout,“ žádají.

Pavelec to může risknout, dupnout si a za národním týmem vyrazit. Ostatně, dříve už ukázal, že je ochotný se za české barvy kdykoliv poprat.

Na letošním šampionátu ale za současného stavu věcí nemá co získat, tedy z hlediska angažmá v NHL. Tam se smlouvy dávají za výkony v lize, ani senzačně odchytaný turnaj by cenu českému gólmanovi nezvýšil.

Naopak, kdyby si – nedejbože – utrhl koleno, mohl by taky skončit s tím, že místo lákavé jistoty se bude klepat, aby ho vůbec někdo v zámoří chtěl.

Zvednout telefon a zavolat Hadamczikovi s náhle hrozící omluvenkou proto pro něj muselo být obrovsky těžké. Ale v tom případě jen poslechl rozum místo svého dobráckého srdce, které ho táhne do dresu národního týmu.

Jde mu o živobytí, nemůže si dovolit jít proti svým zaměstnavatelům, kteří na něj stále mají práva...

Život profesionálního hokejisty holt takovéhle případy přináší. Jestli dojde na nejhorší variantu, národní tým se s nastálou situací bude muset vypořádat.

A když už je o tom řeč: Jakub Štěpánek ani Jakub Kovář nejsou žádní nazdárci. Chytat umějí taky...

Ondřej Pavelec při jednom ze svých vynikajících zákroků
Ondřej Pavelec při jednom ze svých vynikajících zákroků

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud