Hynek Preisler
27. února 2017 • 10:09

I lídr musí zpozornět. Liberec dostal od Komety výstrahu pro play off

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co by jen za to ostatní týmy daly? Bílí Tygři poslední dva zápasy prohráli, ale stejně vedou extraligu o tři body před druhým Třincem, s nímž mají lepší vzájemné zápasy. Na Prezidentský pohár tak stále doslova sahají, stačí jeden ze dvou zbývajících zápasů (zítra v Litvínově nebo v pátek doma proti Mladé Boleslavi) vyhrát a do play off půjdou stejně jako před rokem z prvního místa.



Ano, kvůli posledním dvěma porážkám (0:4 s Vítkovicemi a teď 1:2 s Brnem) si nemusí nějak extra lámat hlavu. Ostatně neustále vyhrávat, když už vám v uvozovkách o nic nejde a ti druzí hrají o hodně, není snadné.

Ale přesto by bílé šelmy měly zpozornět. S Brnem nehráli vůbec špatně, místy si vytvořili slušný tlak, ale dojeli na proměňování šancí. Ano, samozřejmě, skvěle zachytal gólman Komety Marek Čiliak. Byl famózní.

Jenže se střílením gólů se Liberečtí potýkají již delší dobu. Stejně jako s přesilovými hrami, které budou v play off rozhodovat. Ostatně jen tři extraligové týmy jsou v této klíčové herní činnosti horší než aktuální lídr a mistr (Karlovy Vary, Zlín a Vítkovice). Liberec promění v branku zhruba každou šestou až sedmou početní výhodu. Trenér Filip Pešán to samozřejmě ví a s týmem se na přesilové hry na tréninku zaměřuje. Zatím bez efektu.

Proto mohou poslední ztráty posloužit i jako určité varování pro čtvrtfinále. Znát svoje slabiny a být si jich vědom může mít velkou cenu. Klidně i zlata.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud