Ivo Pospíšil
18. září 2018 • 10:36

Čeští basketbalisté v říši divů. Jak složili postupový full house?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znáte to určitě dobře – jistě jste si alespoň jednou za život zahráli karty, odkryli je a předem trochu cítili, že by se s nimi dalo něco uhrát. Rychleji rozbušené srdce ale necháváte v tu chvíli být, snažíte se zachovat poker face a věříte, že si udržíte moment překvapení. 



Je to sotva rok, co kouč Ronen Ginzburg seděl před novináři v malé zasedací místnosti na Strahově, a přestože po krachu na ME (13. místo) někteří volali po neprodloužení smlouvy s ním (stejně jako těsně předtím v případě Ivana Beneše u žen), basketbalová federace se rozhodla ho ve funkci udržet i do dalších let. „S týmem, který měl, to bylo složité,“ hájil ho místopředseda svazu Zdeněk Bříza.

Jindy vždy jistý Ginzburg působil v tu chvíli obezřetně. Věděl, že musí tentokrát přesvědčit. Ještě v říjnu tak ukončil působení v Nymburce a místo dosavadních dvou židlí se rozhodl posadit na jednu pořádně, což mu navíc dalo prostor při cestách a vyjednáváních s krajánky v zahraničí.

V nároďáku na plný úvazek? S tím už měl přece úspěch během ME 2015. „Chceme stavět tým, který by měl mít svůj vrchol hlavně na ME 2021,“ prohlásil tehdy s tím, že Češi usilují o hostitelství jedné ze skupin. Velkolepý úspěch se ale povedl už mnohem dřív. A nijak nezaslouženě. Češi totiž v téhle hře působili jako pokerový zabiják, který dokázal z každé další karty na stole složit full house a nezpanikařil, ani když někteří soupeři zatlačili a blafovali.

Eso číslo 1 – Fakt, že se počet účastníků MS příštím rokem rozšiřuje z 24 na 32 týmů. Tam, kde by vidina MS byla dřív nemyslitelná, se

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud