Jakub Dvořák
27. července 2018 • 07:22

Sparta proti srbské Subotici? Opory zklamaly, v obraně jeden velký chaos

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je průšvih! Obřích rozměrů. Místo aby sparťanští fotbalisté přejeli outsidera ze Subotice a přivezli si domů pohodlný náskok do odvety, už teď mají v hlavách, jak moc blízko vyřazení jsou. Na vojvodinském stadionu nefungovalo Hapalově mužstvu absolutně nic. Sparťanský kouč netrefil složení stoperské dvojice, po poločase reagoval na vývoj změnou herního systému, ale místo vyrovnání přišla druhá rána. Smrtelná. Utkání až nápadně připomínalo rok starou etudu z Bělehradu, kde sparťané vybouchli s Crvenou Zvezdou.



Je důležité si položit otázku, co Spartě v souboji proti srbskému outsiderovi vlastně nefungovalo. Na což je jednoduchá odpověď, že všechno, ale pojďme si to postupně probrat.

Trenér Hapal vsadil v důležitém utkání v boji o postup do Evropské ligy na stoperskou dvojici Uroš Radakovič, Semih Kaya, která spolu během letní přípravy nastoupila pouze dvakrát. Navíc ani jeden nefiguroval v prvním ligovém zápase s Opavou. Costa se usadil mezi náhradníky, Lukáš Štetina sledoval duel jen z tribuny.

Výsledek? Absolutní chaos ve sparťanské defenzivě. Radakovič kupil jednu hrubku za druhou. Kaya se je sice snažil hasit, ale ani on neměl čisté svědomí při bránění rozjetých hráčů Spartaku. Pokud si Hapal myslel, že tihle dva si v obraně rozumí nejvíc, po prvním souboji se Spartakem bude mít nad čím dumat, na jaké hráče vsadit v neděli proti Jablonci. O Frýdkově laxním (ne)bránění při standardní situaci u prvního inkasovaného gólu snad ani není třeba mluvit…

Průšvih byl však i v záloze. Nicolae Stanciu sice nastoupil ve svém oblíbeném středu, ale místo toho, aby spojil síly s Guélorem Kangou a dotáhli Spartu k vítězství, odchytil rumunský fotbalista od svého gabonského spoluhráče manýry, které rozhodně nejsou k chlubení.

Naprosto výmluvná byla akce, kdy oba stáli blíž k brance než defenzivní štít Jiří Kulhánek, ale po zkažené akci byl pomáhat obraně jako první právě sparťanský odchovanec. Dvě současné hvězdy letenského týmu se vůbec neobtěžovaly, aby přeply do sprintu a vracely se k vlastní brance, což by se od nich jako středových hráčů, dalo očekávat.

Pozápasový vzkaz trenéra Hapala, že klíčoví hráči neodevzdali takový výkon, jaký by měli, rozhodně nebyl od věci.

Spartu však nepodrželi ani další borci, o které se chce klub opírat. Tal Ben Chaim zabředl do podprůměru jako zbytek mužstva a Srdjan Plavšič před domácím publikem střídal už po poločase.

A valně si nevedlo ani útočné duo Benjamin Tetteh a Josef Šural. Sparta vystřelila mezi tři tyče celkem třikrát během zápasu. Z toho dvakrát pálil Srdjan Plavšič a jednou levý obránce Martin Frýdek. A to je v měření se čtvrtým srbským týmem minulé sezony, velmi slabá vizitka. Obzvláště, když sparťanská soupiska svojí hodnotou několikanásobně převyšuje tu subotickou.

Ceny přestupů však výsledky ve fotbale naštěstí (zatím) nedělají. A i proto mohlo dojít na takovou senzaci, jako je další sparťanský výbuch v Srbsku s ještě menším soupeřem, než byl loni.

CELÝ SESTŘIH EL: Spartak Subotica - Sparta Praha 2:0
Video se připravuje ...

Zklamaný stoper Sparty Semih Kaya
Zklamaný stoper Sparty Semih Kaya

Subotica - Sparta 2:0. Jak je to jednoduché! Narážečka a gól Djuričina
Video se připravuje ...

Subotica - Sparta 1:0. Letenská obrana propadla při standardce
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud