Jakub Hlaváč
17. června 2014 • 14:39

Zemětřesení otřáslo kabinou hokejové Sparty. Už poněkolikáté

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Selhání si vyžádalo oběti, Sparta se opět výrazně mění. Potřetí nastoupí pod trenérem Josefem Jandačem do přípravy na ledě v novém hávu. Ačkoliv v klubu ujišťovali fanoušky a snad i sami sebe, že tentokrát to bude jinak.



„Žádné výrazné zemětřesení,“ hlásaly oficiální webové stránky hokejové legendy na začátku května. Na témže místě teď visí seznam přestupů o tolika položkách, že ani seznam věcí nutných sbalit na měsíční dovolenou v Chorvatsku se mu nevyrovná.

Začněme v brance. Končí Tomáš Pöpperle. Jeho štědrá smlouva byla na tuzemskou ligu hodně nestandardní, teď doufá v angažmá za hranicemi. Nejspíše těmi východními. Místo něj přichází Rastislav Staňa. Třetí jednička ve třech letech.

Osekaný rozpočet rozvázal smlouvu Vladimíra Sičáka, i kvůli tomu se výrazně mění defenziva Holešovických. Pryč jsou i Radek Philipp a Jakub Krejčík, tedy poměrně dosti vytěžovaní beci. Nahradit je má Michal Barinka.

Dostáváme se do útoku, který má nově ozdobit slovenský živel jménem Martin Réway. Jeho ofenzivní kejkle, emoční výstřelky by měly nechat publikum alespoň částečně zapomenout na Petra Tona. Spolu s ním se poroučeli bratři Rachůnkové či Dominikové Simon a Pacovský.

Ne, tohle není jen kosmetická úprava soupisky. Tohle je další revoluce.
Mohou za ni ekonomické okolnosti i fakt, že v české nejvyšší soutěži už zkrátka těžko udržíte nadprůměrného hráče. O to víc je třeba ocenit, že se to podařilo v případě Jaroslava Hlinky.

Pojďme ještě hlouběji do oněch webových stránek. Rozklikneme sestavu, která dokončovala ročník 2012/13. Najdeme v ní pouze pět hráčů, kteří jsou i v té aktuální. To je opravdu nebývalá fl uktuace materiálu.

Ke štěstí diváků se pánům Josefu Jandačovi a Patriku Martincovi stále daří nacházet poměrně zajímavé a zábavné typu hokejistů. Problém je, že jejich show zatím vždy končila v základní části. I proto, že nebyli na play off ve Spartě zvyklí, připravení. Teď se budou muset stát největšími lídry tamní „dvouročci“ Lukáš Pech, Petr Kumstát, Tomáš Rolinek či Jan Buchtele. Pokud to dokážou, ukáže se pravda sportovního vedení organizace. Jinak se za rok pod Spartou země znovu zachvěje. Nejen v kabině. I v kancelářích.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud