Jakub Hlaváč
10. září 2015 • 21:03

Dravci se neschovávají, chtějí extraligový titul. Sezona začíná!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinec, jasný favorit. Nikoliv. Tahle sezona má zájemců o titul více než řada předchozích. A nebojí se o tom mluvit. Sympatické. Dravci mají jedinou kořist. Titul. Páteční start hokejové nejvyšší soutěže je zároveň startem báječné zábavy. Těšte se.



Znáte tu větu: „Důležité je dostat se do play off, a pak se uvidí.“ Alibismus. Ve sportu jde o vítězství. To jediné má cenu, historickou hodnotu. V extralize se do boje o něj hlásí minimálně trojice gigantů. A další lovci čekají.

Tak popořadě. Největší favorit – Třinec. Ano, souhlas. Stabilizovaný kádr, mimořádně dobrá finanční situace. Kvalitní trenér, skvělé zázemí k tomu. Ve Slezsku budou bavit své fanoušky ofenzivou, zase bude na co koukat. Jen správně načasovat formu na důležité momenty.

Pak jsou tu vyzyvatelé. Sparta. Cítí se být v jádru silná jako už dlouho ne. Tenhle klub čeká na titul od roku 2007 a chce ho. Taaaaaakhle moc ho chce! Odchody vyvážily příchody a především Tomáš Pöpperle má vyřešit věčnou Achillovu patu – post brankáře.

Stěhování do O2 Areny může mužstvo na startu poznamenat, může zpomalit jeho rozjezd. Pokud vůbec, tak to nebude jev dlouhodobý. Trenér Josef Jandač ukázal, že v základní části je pánem. Teď by se měl předvést v play off. Pak bude respektovaným hlavním koučem české reprezentace.

Kometa Brno. Cítíte ten nádech vznešenosti? Modrobílá šlechta. Soupiska plná zkušených borců, kteří vědí, jak se dostat z bitvy jako vítězové. K tomu stratég s ambicemi nezměrnými – Alois Hadamczik. Tenhle tým chce pít na konci šichty šampaňské. A má k tomu předpoklady.

Velký průvodce EXTRALIGOU. Už v pátek ve Sport Magazínu
Video se připravuje ...

Pokud tedy vydrží zdravý. Průměrný věk 28 let (Sparta 26, Třinec 27) sice značí ony zkušenosti. Ale aby také vydrželi pánové zdraví. To bude jedna z velkých starostí Moravanů. Ostatně střelec Petr Ton prošvihne se zraněnou rukou velkou část září. Což bolí.

Pojďme dál. V Hradci Králové to berou krok po kroku. Jenže teď by klidně přeskočili dva. Nakupovalo se jak na Vánoce: Jaroslav Bednář, Bedřich Köhler, Karel Pilař, Brian Ihnacak… Tohle není soubor pro čtvrtfinále a děkujeme. I tady se jede minimálně na medaili.

Filip Pešán. Muž, který dostal do rukou sportovní osud Liberce. Přivedl si osvědčenou kvalitu Martin Ševc, Michal Birner a Michal Řepík by byli zajímavou posilou pro každého. Tygři věří v konec hladovky a nebudou se krčit v koutě.

Mistři. Tohle oslovení si ještě nějakou dobu bude užívat výhradně Litvínov. Právem. Svěřenci Radima Rulíka sice nejsou největšími favority, na druhou stranu mohou být absolutně v pohodě. A to je zbraň, kterou jim mohou jiní jenom závidět…

Do trojky se dle svých slov chtějí vejít Pardubice. Inu, zdá se to být složitým úkolem pro posledními roky poněkud probranou partu, ale už odvaha se přihlásit značí chvályhodné odhodlání. Inu, těšíme se na patrioty Tomáše Rolinka, Petra Sýkoru či Tomáše Divíška.

Nebo překvapí někdo další? Proč by ne? Piráti s Vladimírem Růžičkou u kormidla by se topit neměli. Vítkovice, Plzeň, Zlín, Olomouc, Karlovy Vary, Mladá Boleslav, to jsou zbylí do hry. Ani oni nepůjdou gigantům z cesty a třeba prožijí litvínovský sen.

Necháme se překvapit.

Hezkou zábavu!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud