Jakub Hlaváč
6. září 2017 • 16:00

Jedno hokejové derby je málo. Pražská „S“ by měla vytěžit víc

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fronta na klobásy byla v úterý na hokejové Spartě dlouhá asi jako letní přestávka. Přijela totiž Slavia, hrálo se derby! První a dost možná poslední v sezoně získaly rudé barvy 2:1 v prodloužení. Hala byla plná a jednomu bylo smutno, že se souboj o Prahu nenačančá víc.



Nejprve je potřeba říci jednu věc. Nemusela to být v tomto ročníku jedinečná možnost k návštěvě střetu dvou obřích rivalů – pokud by Sparta lezla extraligou po čtyřech a spadla do baráže, mohla by ji Slavia vyzvat v bojích o příslušnost mezi tuzemskou elitou. Tento scénář nenastane.

Takže ano, tohle byla poslední šance a zase za rok. Což je škoda. Shodli se na tom hráči červenobílých se svými soupeři, shodlo by se na tom šest tisícovek lidí v hledišti. U některých skoro i slzička nostalgie ukápla.

SESTŘIH: HC Sparta Praha - HC Slavia Praha 2:1p. Pražské derby alespoň v přípravě
Video se připravuje ...

Vždyť tyhle zápasy bývaly ozdobou ligy, bývaly vyostřenými duely mezi souborem Vladimíra Růžičky a vždy ambiciózním klubem se sídlem v Holešovicích. Pokladny obvykle hlásaly vyprodáno, hokej si dělal reklamu.

No nic, tyto časy jsou pryč. Slavia více než problémy herní řeší ty existenční, Sparta se zatím marně snaží prolomit desetileté čekání na titul. V jedné soutěži se oba tábory hned tak nepotkají. Proč tedy bitvu o Prahu nevyšperkovat během „přípravného“ (nebo jiného) období?

Kdo v úterý zasedl na plastovou sedačku Tipsport areny, nebavil se nějakým super extra pohledným hokejem. Ale bavil se atmosférou, bavil se závěrečnou pyro show v domácím kotli, která byla světelně efekní a nikoliv stupidně rozbuškami burácející.

Pokud by se oba kluby měly ochotu domluvit na příští rok alespoň na dvojzápase doma - venku, lid pražský by to jistě ocenil, stačilo by dát sérii trošku líbivý kabátek, nemluvit o ní jen jako o přípravě na VELEdůležitý start ligy...

Pokud Sparta mluví o integritě se svými fanoušky, tak tady může sparťanskou integritu demonstrovat svým hráčům. Protože pro její fanoušky, troufám si tvrdit, tohle bylo důležitější klání než extraligové s Olomoucí. Slavia navíc byla solidním, bojovným sokem.

A taky by možná bylo dobré otevřít víc stánků s občerstvením, když už si teda někdo pozve do baráku šest tisícovek lidí. Vždyť klobása a pivo (nebo jiná pochutina) k takovému zážitku pro fanoušky patří téměř neodmyslitelně. V úterý ve frontě prošoupali boty.

Nicméně, to nejsou nepřekonatelné překážky. Tak třeba, možná, někdy...

Novák: Výsledek mě příjemně překvapil, čekal jsem jiný průběh zápasu.
Video se připravuje ...

Extralize pražské derby chybí, shodují se sparťané Uher a Vrána
Video se připravuje ...

Sparta se chystá na nový ročník extraligy. Chtěl bych ho vyhrát, netají se Kalous
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud