Jakub Konečný
1. ledna 2013 • 17:31

František Straka i nadále pyká. Dočká se trenér vykoupení?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když na Silvestra opouštěl hřiště v Edenu, kde veteráni Sparty právě podlehli Slavii 2:7, měl František Straka vlhké a zarudlé oči. Zřejmě to bylo dílem studeného prosincového větru, ale co když šlo o důsledek nevídaného hulvátství, kterému bývalý kouč Slavie celý zápas čelil?



„Strako, táhni na druhou stranu!“ Když se tento výkřik ozval z hloučku stoupenců rudých barev v pondělí poprvé, jeho adresát se ještě zasmál. Vypadalo to na ojedinělou záležitost, napůl recesi. Jenže šlo o předzvěst bouře, která záhy následovala.

Fanoušci Sparty se na svého bývalého idola pečlivě připravili – a za jeho angažmá ve Slavii ho zasypávali jednou ranou za druhou. Jako když si boxerský šampion hraje s nešťastným amatérem.

Nejprve vytasili první transparent ZRADA SE NEODPOUŠTÍ, pak spustili hanlivý popěvek na Františka Straku i jeho manželku, a nakonec s šokovaným internacionálem komunikovali prostřednictvím amplionu.

Byl to surrealistický výjev. Člověk, který si přišel zahrát fotbal se svými kamarády, čelil systematické a nelítostné slovní šikaně – a nikdo s tím nic nezmohl.

Naopak ultras Sparty ještě přitápěli pod kotlem. Vytasili druhý transparent (STRAKO, BYLS BOHEM, TEĎ JSI VOLEM!) a do Straky se naváželi ještě neomaleněji.

To vše na akci, která má sloužit k pohodovému rozloučení se starým rokem, k charitě a tentokrát bohužel i k uctění památky tragicky zesnulého Václava Drobného.

Nic z toho Straku před projevy nenávisti neochránilo. Je evidentní, že na klid si excentrický kouč bude muset ještě počkat.

Nebo ho spíš hledat v cizině.

U míče František Straka
U míče František Straka

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud