Jan Podroužek
1. dubna 2018 • 21:25

Asi poslední šance Slavie prohrána. Tým je rozbombardovaný a drhne komunikace

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se džbánem se nemá chodit pro vodu moc dlouho, protože jinak se utrhne ucho... A stalo se. Potřetí za sebou už Slavia ligový zápas neotočila, Zlín jí to nedovolil. Na vině je rozbombardovaný kádr virózami a zraněními, technické chyby při zakončení a komunikace defenzivních hráčů.



Zápasy proti Sigmě a Spartě byly z pohledu slávistů doslova strhující. Atmosféra v Edenu, když „sešívaní“ drtili olomoucké hosty, vás nádherně vtáhla do děje, a derby prostě bylo derby.

Jenže proti Zlínu jako by nastoupila mrtvolná Slavia. Energie a síla, jaká z ní byla cítit v minulých kolech, jako by úplně vyprchala. Tým se o ni bohužel připravuje sám, sám se vyčerpává.

Když dostal kapitán Milan Škoda otázku, v čem vidí příčinu toho, že mužstvo potřetí za sebou inkasovalo jako první, málem ho trefilo. Zhusta si odfoukl, ulevil...

Bránění před gólovou střelou Daniela Holzera bylo velmi špatné. Připomínalo branku, jakou si nechala Slavia dát v Jihlavě, nebo doma se Sigmou, nebo i na Spartě.

Když si zpětně promítnete všechny tyhle situace, vyzní vám z toho, že v jeden moment jako by hráči „sešívaných“ úplně přestali hrát, zastavili se, a jen se dívali.

Silně v ten moment vázne domluva a taky vědomí jednotlivců, že „tuhle situaci musím uhrát já“. Je to nesehranost.

Milan Škoda byl po zápase hodně zklamaný
Milan Škoda byl po zápase hodně zklamaný

A druhý strašák? Totiž co je na Milanu Škodovi kouzelného, toho má bohužel i do záporných čísel. Je to muž obrovského srdce a válečník, který serve celý tým, donutí Eden burácet. Jenže vlastních tutovek, které pošle do kopru, je taky hodně, a právě na ně Slavia proti Zlínu silně dojela.

Velký podíl na takové situaci má ale asi především fakt, že co se mužstvo děje v jarní části, je až nenormální. Virózy, zranění, a to přitom vedení klubu přivedlo v zimní pauze fyzioterapeuty, kteří by na tuto stránku hráčů měli pozitivně působit jako prevence.

Nedaří se to. Realizační tým věčně postrádá křídelní hráče, hra z těchto prostorů drhne. Vlastně pak celá hra.

Jediné mužstvo, které mohlo strašit na jaře Viktorii Plzeň, v neděli večer prošvihlo asi poslední šanci.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Zlín 1:2. Hosté rozhodli v nastavení, Škoda nedal penaltu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud