Jan Vacek
24. srpna 2016 • 00:15

Důstojné loučení s nadějí. Plzeň ukázala, že zítřky nemusí být černé

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň si v základní skupině letošního ročníku Ligy mistrů nezahraje. Čeká ji znovu její skromnější sestra, Evropská liga. To je hlavní sdělení z dvojzápasu play off proti Ludogorci Razgrad. Remízou 2:2 v domácím utkání se ovšem rozloučila více než důstojně. V zápase měla vyhrát. Navíc ukázala, že zítřky nemusí být tak černé, jak se s ohledem na její poslední výkony mohlo znát.



Jako by na trávník vyběhla úplně jiná jedenáctka, než v sobotu proti Zlínu. Motivovaná, odhodlaná se obětovat a dřít pro společnou věc. Triumf nad silným soupeřem z Bulharska je zcela zasloužený. Až na pasáž z konce druhého poločasu, kdy hráči neunesli některé prapodivné verdikty sudího a vypadli z role, byli v utkání jasně lepší.

Dobře kombinovali, hráli rychle a především přímočaře. Ve finální fázi jim na rozdíl od předchozích zápasů nechyběla nápaditost a neortodoxní řešení, čímž dokázali soupeře dokonale zaskočit.

Výsledná remíza na postup nestačila. Ani nemohla, manko 0:2 z prvního zápasu bylo příliš velké. Plzeň ovšem ukázala, že není „mrtvým“ mužstvem. Pořád v sobě umí vykřesat touhu a entusiasmus, jako tomu bylo v minulosti. Musí ovšem klást důraz na to, aby se to stalo pravidlem, nikoli pouze ojedinělou výjimkou.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud