Jan Vacek
18. prosince 2018 • 12:23

Hlavní přikázání pro Rosického: Neuhnout ve Spartě z cesty

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

První ožehavé rozhodnutí v nové roli má Tomáš Rosický za sebou. Z pozice sportovního ředitele se rozhodl podržet ve funkci trenéra Zdeňka Ščasného. Byť může řada sparťanských fanoušků nechápavě kroutit hlavou, je to krok, na který má Rosický právo. Bez debat.



Naopak je dobře, že se na úvod nové etapy postavil ke stěžejní otázce čelem. Ščasný mohl klidně pokračovat, aniž by se k tomu nový sportovní ředitel jakkoli vyjádřil. Rosický se ale za zkušeného trenéra postavil. Zdůvodnil, proč se nerozhodl pro změnu. Svým způsobem ukázal odvahu a schopnost si svá rozhodnutí obhájit.

To je v jeho nové roli naprosto stěžejní. Stejně jako to, aby dokázal čelit okolním vlivům i tlakům, a za každé situace se držel své vize. Možná to veřejně nevykřičí do světa se všemi detaily, ale Rosický má jasnou představu o tom, kam by měl letenský klub sportovně směřovat. Ví, jak by měla Sparta hrát. Ví, s kým by měla hrát. Ví, jaký by měla razit směr.

Nesmí ho ovšem ztratit. Ve Spartě, podobně jako v dalších velkých klubech, je celá řada názorových proudů. K životu sportovního ředitele navíc neodmyslitelně patří také agenti a další lidé pohybující se ve fotbalovém prostředí. Ti všichni se mohou snažit na Rosického všemožně působit.

Pokud ovšem bude bývalý geniální záložník dostatečně silný, aby navzdory tomu držel stanovený kurz, má rozhodně předpoklad, aby rudý kolos vyvlekl z bahna. Ostatně, kdo už jiný?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud