Jaromír Jágr
22. listopadu 2011 • 20:00

Comeback Jaromíra Jágra: Knírek mi sluší jako sviňa, ne?

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

V noci na úterý nás doma čekala Carolina a pochopitelně jsem chtěl hrát. Nevracel jsem se do NHL s tím, abych seděl na tribuně, navíc v mém věku už toužím hrát každý zápas, protože člověk nikdy neví, který bude ten poslední... Ale zase k jsem to nechtěl uspěchat, protože někdy je lepší obětovat jeden dva zápasy, než marodit půlku sezony.



V posledních dnech jsem se snažil dát do pořádku, neletěl jsem tedy ani s týmem do Winnipegu, místo toho jsem se věnoval regeneraci. Utkání proti Jets, které jsme prohráli 4:6, jsem neviděl celé, zrovna jsem byl u doktora. Až třetí třetinu jsem stihnul v televizi.

NHL má teď velký hit - téměř po roce se vrací Sidney Crosby. Určitě to nebude mít jednoduchý, protože musí naskočit do rozjeté sezony, což není žádná legrace. Všichni jsou v laufu, jistě by to měl lehčí, pokud by odstartoval hned v úvodu.

To, jestli může zářit jako předtím, se předpovídá hrozně těžko. Možná se mu povedou dva tři zápasy a bude rychle zpátky, ale taky záleží, jak se vyrovná s únavou. Ze začátku tělo vydrží, jenže je otázkou, jak zareaguje po pár zápasech.

Je to stejné, jako když se po dlouhý době vrhnete na nějaký sport - po prvním dnu máte pocit, že to hravě zvládnete i bez tréninku, ale časem je to horší.

Navíc si myslím, že Crosby bude hrozně opatrný. Ví, že stačí jeden další otřes a mohl by se vrátit tam, kde byl předtím. Takže to je pro něj hodně složité. Zvláštní to bude i pro ostatní hráče, kteří proti němu nastoupí. Každý střet všichni budou sledovat a rozebírat, bude toho plná televize. Sám jsem zvědavý.

Jeho návrat se v zámoří pochopitelně dost prožívá, ale já nechci hodnotit, jak moc je to důležité pro celou soutěž, to musí vědět nejlíp lidi z vedení, kteří se zabývají byznysem. Jako hráč mám jiné starosti, nechci se do toho motat. Navíc jsem v NHL jenom na skok...

Pokud jde o Philadelphii, zatím se držíme v tabulce nahoře, ale prohrajete dva zápasy, a najednou jste mimo play off. Ono je to fakt hrozně vyrovnaný, všechno je daný tím, že za vítězství po normální hrací době i po nájezdech jsou dva body, za porážku v nastavení jeden.

Gólová radost Philadelphie, Jaromír Jágr gratuluje Claudu Girouxovi
Gólová radost Philadelphie, Jaromír Jágr gratuluje Claudu Girouxovi

Hodně se taky rozebírá to, že dáváme dost gólů, přitom experti čekali, že právě v ofenzivě budeme mít problémy. Ale já ani tak překvapený nejsem, už v přípravě jsem viděl, co máme za hráče. Navíc tomu nahrává i náš styl, kdy hrajeme nahoru dolů, ofenzivu podporují také obránci.

Musím znovu říct, že se mi výborně hraje s Claudem Girouxem. Už před sezonou jsem mu říkal, že si myslím, že může vyhrát celkové bodování. A zatím to má rozjetý parádně.

On to v sobě prostě má. Protože získat Art Ross Trophy nemůže jen tak někdo. Ten hráč musí mít talent, čich na góly, nesmí mít výkyvy. Není možné dva zápasy odehrát dobře, pak čtyři špatně.

Pak jsou hokejisté, kteří jsou sice platní pro mužstvo, ale zase nejsou bodové typy. Což Claude rozhodně je. Je mladý, šikovný, rychlý. A rozhodně mu nevadí, že není velký, v dnešním hokeji se dá říct, že je to naopak výhoda. Dřív byla malá výška handicapem, ale teď je to naopak. Menší hráč je rychlejší.

Ptáte se na knírek, který jsem si nechal narůst? Je to pro dobrou věc, charitu, takže neřeším, jak vypadám. A vlastně ani nemusím, protože mně to sluší jako sviňa, ne?

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud