Jaromír Jágr
4. dubna 2012 • 11:45

Comeback Jágra: S Penguins to budou řežby!

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak máme za sebou pořádnou bitvu s Pittsburghem a vypadá to, že nás v play off čeká stejný soupeř. V neděli jsme u nich na ledě vyhráli 6:4, ale byl to mimořádně vypjatý zápas. Tam se tedy děly věci... Spousta tvrdých zákroků, bitek, ale i nadávek.



A moc nescházelo k tomu, aby se v samém závěru porvali i trenéři! Stáli na krajích střídačky, gestikulovali. Když se na to člověk podívá takhle s odstupem, může mu to připadat až legrační, ale přímo v tu chvíli všechny ovládnou emoce.

Někdo ty výjevy může odsuzovat, ale já se třeba nedivím našemu kouči Peteru Laviolettovi, že takhle vypěnil. Naopak je to dobře. Aspoň je vidět, jak mu záleží na našem týmu, jak pro něj dýchá.

Nezdál se mu ostrý zákrok na našeho klíčového hráče Dannyho Briera, proto se takhle začal vztekat. Jinak to pro nás byl cenný skalp, zvlášť poté, co jsme v zápase prohrávali 0:2. Někde jsem zaznamenal, že to bylo podesáté v sezoně, co jsme dokázali bodovat i poté, co jsme prohrávali o dva a více gólů.

Jo, to je sice hezká statistika, ale nikdo nám nezaručí, že to takhle půjde pořád. Takže si na naše špatné začátky musíme dát fakt pozor… Dá se říct, že pro oba týmy už vlastně začalo play off . A na ledě to bylo znát. Hrálo se mimořádně tvrdě, bylo jasné, že jde o hodně. I když už obě mužstva mají zajištěný postup do play off , tak obě chtějí začít doma.

Proti Penguins chceme začínat doma

A to je i náš hlavní cíl, jak už jsem o tom mluvil dřív. Je jasný, že první místo v konferenci už nevyválčíme, před Rangers se nedostaneme. Tak teď je pro nás úkol číslo, abychom ještě předstihli právě Pittsburgh a skončili celkově čtvrtí.

Protože když se nám to povede, boje o Stanley Cup začneme doma. A to považuju za velkou výhodu. Už teď to vypadá, že první kolo budeme hrát právě s Penguins a jde jenom o to, jestli začneme doma, nebo u nich.

Je normální, že těsně před sérií se bude hodně mluvit o tom, kolik jsem toho v Pittsburghu předtím prožil a všichni se mě budou ptát, jestli to pro mě bude speciální. Zvlášť po tom všem, co se během léta napsalo… Ale už se k tomu nechci vracet, kolikrát jsem svoje kroky, proč jsem si nakonec vybral Flyers, vysvětlil.

Pittsburgh je minulost, teď chci postoupit

A je to pro mě minulost. Teď každopádně koukám dopředu a udělám maximum, abychom přes Penguins přešli. Ještě s nimi hrajeme v sobotu úplně poslední zápas v základní části a je možný, že až u nich se rozhodne, kdo bude začínat doma. Takže čekám pořádnou řežbu!

A stejné to bude i potom v prvním kole. A že na mě určitě zase klasicky budou bučet? To už jsem si zvyknul, to fakt neřeším. Výborně se daří Vorasovi (Jakubu Voráčkovi), ten chytil fakt výbornou formu, právě v neděli v Pittsburghu dal dva góly.

Jen ať mu to vydrží! Aspoň někdo z nás dvou dává góly, když mě to tam v poslední době moc nepadá… Ale věřím, že se to v pravý čas zase otočí. Hlavní je, aby se dařilo týmu. Protože pořád máme na čem pracovat.

I když se nám poměrně daří a vyhráváme, tak ne všechny zápasy hrajeme dobře. Jenže v play off už to stačit nemusí. Je dobře, že si tohle uvědomujeme a pořád máme o co hrát. Nejhorší je dohrávat základní část v klídečku, kdy už o nic nejde… To bývá hrozně zrádné.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud