Jaromír Jágr
24. dubna 2012 • 18:01

Comeback Jágra: Nikdo si nepřipustil, že prohrajeme

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celkově mám pochopitelně radost, že jsme Pittsburgh vyřadili. Ten šestý zápas už jsme brali skoro jako sedmý, protože vracet se na led Penguins? To by nebylo moc příjemný... Vedli jsme v sérii už 3:0, ale sami jsme tušili, že ještě není nic hotového. Jasně, za toho stavu si většina lidí a fanoušků myslí, že už je rozhodnuto. Jenže ono to tak fakt není, já už jsem toho zažil tolik, že to moc dobře vím.



A není to žádná fráze. Musíte soupeře porazit čtyřikrát. A je skoro jedno, jestli to naženete na začátku, nebo dokončíte až v tom posledním utkání. To je jako když v zápase po první nebo druhé třetině vedete 3:0, to taky není rozhodnuté. Všechno se dá otočit. Což jsme si my hráči dobře uvědomovali. Není konec, dokud skutečně není konec.

Ani nevím, jestli to spoluhráči nějak oslavili. Hned po zápase jsem totiž šel domů, protože jsem byl unavený. Den předtím jsem se moc nevyspal. Hrálo se od dvanácti, já jsem si šel jako vždycky lehnout kolem druhé po půlnoci, takže jsem to pak musel dohánět.

Je pravda, že v základní části nám utkání, která se hrála v poledne, moc nevycházela. Zase v play off jsme odpoledne hráli dvakrát a oba jsme vyhráli. Takže doufám, že se to otočilo v pravý čas.

Jinak musím říct, že jsem tu sérii s Penguins nějak osobně neprožíval, i když se o tom mluvilo. Otázek bylo hodně, už to začalo během léta, kdy jsem podepsal Flyers. Já jsem to ale až tak neřešil...

Pár lidí se na tohle téma ptalo na začátku sezony – chtěli vědět, proč jsem k Penguins nešel, když měli zájem. Já jsem jim ale říkal, že si nemyslím, že ten zájem byl až takový, jak o něm mluvili představitelé klubu.

Nakonec i někteří novináři to během play off takhle napsali, protože dobře zjistili, jak to bylo ve skutečnosti. Ale mně to bylo nějak jedno, já jsem věděl, o co šlo, měl jsem čisté svědomí. Nepotřeboval jsem, abych se s někým hádal přes noviny.

Každopádně už je to minulost, nijak to neprožívám. A třeba je dobře, co se stalo. To je osud. Kdyby měli v Penguins skutečně větší zájem, možná jsem šel tam. A teď už bych třeba měl po sezoně... Všechno má svoje důvody.

Je pravda, že mají Crosbyho s Malkinem, kteří tráví hrozně moc času na ledě. Ale jinak si nemyslím, že bychom celkově měli horší tým. Nikdo z našeho mužstva si nepřipustil, že bychom s nimi mohli prohrát. Ale stejné to bylo i z jejich strany. Takže i proto ta série byla tak zajímavá.

Claude Giroux hrál fantasticky. Už od začátku sezony ho přirovnávám k Mario Lemieuxovi, už podle mě vyzrál do toho typu hokejisty, který je schopný sám rozhodovat zápasy i v play off. Přesně jako to uměl Mario.

Ale po takové sérii si na něj bude soupeř dávat daleko větší pozor. Ještě větší než doteď. Takže to bude mít mnohem těžší, ale věřím, že se s tím popasuje dobře. Každopádně je úžasné, jak hraje. Zvlášť v dnešní době, kdy se hokej změnil, všechno je rychlejší, obránci větší.

Pokud jde o našeho brankáře Ilju Bryzgalova, předvedl v rozhodujícím zápase skvělý výkon. Předtím chytal dobře v Pittsburghu, ale doma už to nebylo takové. Takže jsem rád, že se mu takhle zadařilo i před vlastními fanoušky. Pro jeho psychiku je to jenom dobře.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud