Karel Häring
13. března 2011 • 02:00

Boží mlýny... Sparta vrátila Plzeň do trháku

Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ - Plzeň je zpátky v trháku, ale o titulu se nerozhoduje v polovině března. Už jednou měli viktoriáni dvanáctibodový náskok a do včerejšího duelu z něj ztratili rovnou desítku. Souboj prvního s druhým ovšem leccos naznačil a potvrdil.



Před rokem Západočeši vedli nad Spartou 1:0, Letenští se většinu zápasu trápili, přesto si nakonec odvezli alespoň bod. Letos svěřenci trenéra Vrby předvedli, že vyspívají i po taktické stránce.

V minulé sezoně ztratili spoustu bodů za remízy, nyní dokáží ubránit výsledek, i když to není jejich hlavní zbraň. Naopak, pokud se věnují ofenzivě, je fotbal v jejich podobě opravdu zábavný.

Tomáš ŘepkaFoto Michal Beránek SPORT
Sparta disponuje jinými zbraněmi: houževnatostí a agresivitou. Soupeře většinou udolá, nepřehraje. Potvrzuje to i rozdíl vstřelených branek prvních dvou týmů tabulky - 48:32.

Měl by to být ale tým Jozefa Chovance, nejbohatší klub v zemi, kdo udává trend.

Obhájce titulu není v lehké pozici, Plzeň odskočila ve chvíli, kdy se Řepkovi a spol. blíží série zápasů s celky z horní poloviny tabulky.

Pokud by Viktoria opravdu získala titul, bylo by to o to paradoxnější, že by Sparta nebojovala o Ligu mistrů kvůli klubu, kterému v posledním kole sezony 2005/2006 darovala skandální výhru a záchranu.

Kdyby tehdy Plzeň spadla, jen stěží by narušovala plány Letenských, jako se jí to daří teď.

V popředí zklamaní sparťané, v pozadí radující se domácí.
V popředí zklamaní sparťané, v pozadí radující se domácí.

Vstoupit do diskuse
8
Články odjinud


Články odjinud