Michal Koštuřík
24. ledna 2016 • 20:35

„Bukanýr“ loví poklady pro Zlín a řádí. Ale jak dlouho?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na začátku listopadu sednul v Rize do auta, urazil přes tisíc kilometrů a zakotvil na hotelu ve Zlíně. Od té doby je v extralize všechno jinak. Lotyšský útočník Roberts Bukarts převrátil její pořádky, každým zápasem posunuje hranice možného dál a dál. V tuhle chvíli má v kapse jedenáct zápasů v řadě, ve kterých bodoval. A nevypadá na to, že by měl v plánu šňůru v úterý proti Litvínovu přetrhnout.



Bavíme se o hráči, který v Dinamu Riga paběrkoval, motal se na pomezí čtvrtého útoku a tribuny. Pro běžného tuzemského hokejového fanoušky totální „no name“, navzdory třem účastem na MS. V KHL dostal „Buky“ čuchnout v letošní sezoně k sedmi zápasům, v nichž zapsal dvě branky a žádnou asistenci.

Klub neměl problém s jeho uvolněním, dal mu zelenou. A Zlín trefil jackpot. Šel do tmy, to rozhodně. Lotyše neměl „live“ nasledovaného, zprávy sbíral od agentů, z internetu a od brankáře Jakuba Sedláčka, jeho parťáka v Rize.

Přesto to risknul, a jakmile lotyšský reprezentant setřepal z nohou aklimatizační únavu, začal Vlachův soubor válet. Uvadající supertalent Petr Holík dostal k ruce parťáka, na jakého několik let čekal. Dvojičku doplnil fachman Robert Říčka – a zrodila se mimořádně úderná řada.

„Hrají spolu poslepu, i na tréninku mají velké věci,“ pronesl uznale zlínský kapitán Ondřej Veselý.  A teď si vezměte větu, kterou manažeři a trenéři extraligových týmů v krizi používají nejčastěji: „Trh je přebraný.“ No nevím. Pokud to platí, tak Zlín vydoloval z hromady šrotu diamant.

Pochybuju však, že ho bude zhodnocovat déle než do konce této sezony. „Bukanýr“ se nejspíš brzy přesune do bohatších vod.

SESTŘIH: 39. kolo extraligy, PSG Zlín - HC Kometa Brno 4:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud