Michal Koštuřík
21. června 2016 • 13:35

Slováci hrají na EURO ve Francii lépe než Češi. Ale musí zkrotit Weisse

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nechali se inspirovat představením Česka proti Španělsku. A byli úspěšnější. V hlubokém obranném bloku ubránili Slováci hodnotnou remízu s Anglií a po základní skupině kufry téměř jistě balit nebudou.



Zvolili styl, které vede ke krátkodobému výsledku, ale neměl by být mantrou pro budoucnost. To si uvědomuje i trenér Ján Kozák, jenž v posledním duelu postavil strategii na nových (defenzivních) základech. A hned po něm je zbořil. „Tohle není náš styl hry,“ prohlásil po splnění úkolu.

Tak mu věřme, že tohle byla výjimka. Nutnost, jak uspět proti vysokému favoritovi. Slovensko totiž umí hrát poutavý ofenzivní fotbal. A sorry, lepší než Češi.

Když Marek Hamšík vyváží míč, vidíte Tomáše Rosického. S tím rozdílem, že v půli akce nepadne na trávník s natrženým svalem. Jeho parťák Juraj Kucka v soubojích naloží kdekomu a míč ho taky nefackuje. I když má na víc, než předvádí na EURO.

 Ale aby bylo jasno, Kozákova parta má také slabá místa a velké rezervy. Docela se divím, jakou trpělivost má jindy nekompromisní kouč s Vladimírem Weissem mladším. Synek současného trenéra Gruzie absolutně nerespektuje, že by měl také bránit.

Pro anglického rychlíka Clynea z Liverpoolu nebyl žádnou překážkou na cestě ke slovenské šestnáctce. V poločase měl být nemilosrdně usazen na lavičku. Pokud hodlá „žít“ z povedené trefy proti Rusku, bylo by v play off lepší vsadit na jiné. Když můžou bránit Hamšík s Kuckou, tak Weiss MUSÍ.

Kozákova benevolence může stát Slovensko další postup.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud