Michal Koštuřík
17. října 2019 • 20:58

Manažer Hosták udělal s koučem chybu. Kamarádšoft může stát Zlín extraligu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dnešní odvolání zlínského kouče Antonína Stavjani je velkou prohrou generálního manažera klubu Martina Hostáka. Byl to on a nikdo jiný, kdo po minulé sezoně přišel s nápadem angažovat svého kamaráda a neprodloužil kontrakt s úspěšným Robertem Svobodou. Vysvětlení, že už po dvou a půl letech neměl týmu moc co dát, snad ani nemyslel vážně. Kdo má informace, ten ví, co za tím bylo.



Bývalý výtečný bek Stavjaňa se chtěl ze Slovenska vrátit domů, být nablízku nemocnému otci a k tomu po letech pracovat v extralize. Dlouholetý kámoš Hosták mu vyšel vstříc, nabídl dvouletý kontrakt. Šel do rizika, které mu teď jeho kritici omlátí o hlavu. Udělal chybu, která může stát Zlín víc než pár porážek.

Hosták stál až do poslední chvíle za Stavjaňou, který měl i roli sportovního manažera. Byť si v neděli v Litvínově stoupnul na střídačku a ověřil si, že mužstvo za stávajícího vedení nefunguje. Být opět jen po jeho, k žádné změně navzdory kritické situaci nedojde. Jenže do hry se konečně vložili další členové vedení v čele se zástupci města, majoritního vlastníka klubu. A ti na trenérské výměně trvali. Se Svobodou se dohodli už včera večer. Nebylo to úplně jednoduché. Pomohlo, že o comeback kudrnatého odborníka stáli nejzkušenější hráči. Se Stavjaňou si nesedli. Jejich názor byl ve finále důležitý. I pro Svobodův souhlas.

Rozhodl se, že do toho půjde. Přesto že s Hostákem, jenž sezonu ve Zlíně nejspíš dokončí, dvakrát nevychází. Je potřeba, aby si vykolíkovali území vlivu, nedocházelo ke konfliktům ohledně složení kádru. Dá se očekávat, že Stavjaňův nástupce bude sázet na domácí srdcaře. Švéd Rickard Palmberg si asi brzy sbalí kufry, hodně přesvědčit budou muset čerstvé zahraniční posily Samuel Buček a Valentin Claireaux.    

V sezoně, která končí pro poslední tým přímým sestupem, se čeká od Svobody malý zázrak. Berani jsou dál hlavním kandidátem na pád o patro níž. Na tuhle krizi přitom vůbec nemuselo dojít.

SESTŘIH: Litvínov - Zlín 5:1. Po slibném začátku nakonec Berani padli
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Zlín - Třinec 2:5. Oceláři vyhráli počtvrté v řadě
Video se připravuje ...

Zlínský útočník Bedčich Köhler si dva zápasy nezahraje, disciplinární komise ho potrestala za faul na Milana Douderu
Zlínský útočník Bedčich Köhler si dva zápasy nezahraje, disciplinární komise ho potrestala za faul na Milana Douderu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud