Michal Petrák
9. července 2011 • 15:42

BLOG: Jarošík je hvězda s komplikacemi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

MICHAL PETRÁK - Na první pohled je to skvělá posila. Jiří Jarošík hrál pravidelně španělskou ligu, česká soutěž pro něj musí mít tempo přáteláčku. Navíc je stále v dobrém věku, jako stoper na prvoligové úrovni může hrát klidně čtyři roky.



Sparta by podpisem smlouvy s ním mohla udělat velký krok k tomu, aby napravila zklamání z druhého místa v minulé sezoně. A nebo taky ne. Jarošíkův příchod by s sebou totiž nesl několik velkých „ale“, která by na Letné museli vyřešit.

Tak například - čtyři z nejlépe placených hráčů by bojovali o dva posty ve středu obrany. To je luxus, který nemá žádný klub na světě. To platí i pro případ, že by Jarošík hrál defenzivního záložníka.


Že by odešel Erich Brabec, který před rokem a půl právě jako druhá varianta za Jarošíka na Letné podepsal, není pravděpodobné. Tomáš Zápotočný, nejperspektivnější ze zkušených stoperů? Nesmysl. Černý Petr by nejspíš zbyl na toho nejstaršího, Tomáše Řepku, který však sám končit nehodlá.

Navíc je otázka, jak by tým přijal Jarošíka, sice kvalitní posilu, která však dopředu otevřeně přiznává, že Letná je varianta z nouze. To není zrovna srdečné entrée.

Pokud by Sparta Jarošíka získala, trefila by jackpot. Musela by se však k němu prokousat přes řadu bolestivých rozhodnutí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud