Ondřej Kuchař
4. listopadu 2020 • 14:13

Názor? Ne, lež. Hrachovina by neměl nosit národní dres

Vstoupit do diskuse
40
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je reprezentant. Z podstaty slova reprezentuje Českou republiku. Obléká národní dres, je zástupcem této země. Opravdu chceme, aby člověk, který do světa vypouští bludy jako brankář Dominik Hrachovina, stál v brance hokejového nároďáku?



Asi jste to zachytili. Po úterním ranním tréninku národního týmu v Helsinkách usedl k počítači gólman Dominik Hrachovina. Dobře naladěný nebyl. „Se klidně neptejte, mně je to u pi*e,“ vyhrkl směrem k překvapeným novinářům, když musel asi tři sekundy čekat, než se o slovo přihlásí další v pořadí. (VÍCE čtěte ZDE>>>)

Diskuze pokračovala. Poté jsem se ho sám zeptal, jaká zažívá ve Finsku jako brankář Tappary Tampere opatření v souvislosti se šířením koronaviru. Na to odpověděl následovně: „Denně se o tom mluví, o tom divadle vymyšleným váma, médiema! Ve Finsku je ale naštěstí situace normální, zaplaťpánbůh, že nejsem v České republice a nemusím řešit, co se děje tam.“

Silná káva, viďte. Mám k tomu hned několik bodů

1. Je možná škoda, že pan Dominik poslední měsíce v Česku nežije. Možná by ho překvapilo, jak vypadají zdejší nemocnice. A kdo v nich leží. Nejde zdaleka jen o seniory, COVID-19 dává co proto i mladé generaci. „Více než 15 procent mladých zdravých sportovců mělo ještě dlouho po překonání infekce chorobné zánětlivé změny na srdečním svalu,“ prezentuje výsledky americké studie imunolog Václav Hořejší.

Pokud panu Dominikovi přijde stavění polní nemocnice, 363 tisíc nakažených a více jak 3900 mrtvých jen v Česku jako divadlo, pak je to velmi smutné. Hloupé. Nedůstojné nositele národního dresu. Třeba i boss Českého hokeje Tomáš Král by 26letému brankáři mohl popsat své „divadlo“ s COVIDem, který mu dal pořádně zabrat a stále se potýká s potížemi.

2. Pláče na špatném hrobě. Pokud ho něco štve, rozhovor se sportovními novináři, kteří chtěli lidem pouze na dálku zprostředkovat dění okolo reprezentace a sami doma kombinují práci s online výukou svých dětí, asi nebyl nejlepším místem pro ventilování svých konspirátorských postojů, které mimochodem dlouhodobě vypouští do světa na svém Facebooku či Instagramu.

3. Slušnost. Už samotný jeho úvodní vulgární výlev je totálně za hranou. Pokud takové chování zůstane bez reakce realizačního týmu národního mužstva, bude to špatně.

4. Od lidí hájících Hrachovinu jsem zaslechl, že „jen vyjádřil NÁZOR“. Takže… Ne, tohle nebylo vyjádření názoru, nýbrž LEŽ, kterou urazil všechny lidi v Česku, kteří s koronavirem jakkoli přišli do styku a zkomplikoval jim život ať už po stránce zdravotní, tak pracovní. Nebo jim dokonce vzal jejich blízké. Dotknul se lidí v zemi, kterou ve Finsku reprezentuje.

Za sebe říkám, že by v národním týmu (a vlastně i kdekoli jinde) nemělo jít pouze o sportovní kvality, ale také o morální a charakterové vlastnosti. Dominik Hrachovina by měl být z reprezentace vyloučen.

Vstoupit do diskuse
40
Články odjinud


Články odjinud