Ondřej Kuchař
13. ledna 2022 • 17:10

Hokejová tiskovka: neprofesionalita a arogance. K novinářům i hráčům

Vstoupit do diskuse
12
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud jste online tiskovku národního týmu prošvihli, o hodně jste přišli. Už úvod stál za to. Svazový mluvčí ji odpíchnul dotazem na trenéra Filipa Pešána, co říká na vyjádření prezidenta Tomáše Krále, že bude mít v Pekingu nůž na krku. A tím krásně připravil pozitivní atmosféru celé konference.



Šlo o nejdůležitější nominaci v poslední čtyřletce. Jeden by čekal, že taková událost ponese olympijské dekorum. Bude mít punc profesionality a jakési pozitivní společné nálady před velkým turnajem. Nic takového si ale nikdo ze sledujících odnést nemohl.

Na většinu otázek Pešán reagoval podrážděně, arogantně. Jako obvykle kolem sebe kopal. Že je prý novináři odvoláván od první minuty ve funkci, jestli někdo čeká, že na tiskovce odkryje herní taktiku, nebo že by Milan Antoš neměl práci, kdyby nebyl kritický. Na dotazy na konkrétní hráče pak Petr Nedvěd odpovídal maximálně vyhýbavě. Mluvil, ale neřekl nic. Úroveň tiskovky vlastně přesně odrážela stav a atmosféru v českém hokeji.

Se zmíněnou arogancí souvisí i to, že hráčům samotným o olympijské nominaci nikdo dopředu neřekl. Dozvěděli se o ní tak, že ve čtvrtek ve dvě seděli u počítačového streamu. „Není na pořadu dne, abychom obvolávali každého hráče, který je nominovaný,“ říkal Nedvěd. To jako vážně?

Jasně, Ivan Hlinka nebo Vladimír Růžička to dělali stejně, jenže teď je jiná doba. Nejde o žadonění u hráčů, doprošování se, aby na Hry jeli. Vůbec. Jen bych v současné vinou covidu tolik nervózní a nestálé době čekal, že právě s hokejisty bude komunikováno jinak. Přijmout účast teď je diametrálně jiné než před čtyřmi lety. Není to samozřejmost.

ONLINE PŘENOS - ZOH 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Ester Ledecká Ester Ledecká Hokejová reprezentace Hokejová reprezentace Markéta Davidová Markéta Davidová Martina Sáblíková Martina Sáblíková
Obnovit
Zprávy ze dne 18. 1. 2022
17:12
18. 1. 2022
 

SKOKY NA LYŽÍCH: Skokan na lyžích Simon Ammann se jako první švýcarský sportovec představí posedmé na olympijských hrách. Čtyřicetiletý čtyřnásobný olympijský šampion je v nominaci na soutěže v Pekingu a sedmý start pod pěti kruhy si připíše jako teprve třetí skokan na lyžích v historii.

„Simon Ammann je výjimečný fenomén švýcarského sportu a jsme rádi, že ho můžeme posedmé přivítat v olympijském týmu,“ řekl šéf švýcarské olympijské výpravy Ralph Stöckli. Rekordmanem mezi skokany na lyžích i mezi účastníky zimních olympiád vůbec je Noriaki Kasai, který má na kontě osm startů pod pěti kruhy. 

Zprávy ze dne 18. 1. 2022
16:58
18. 1. 2022
 

SKOKY NA LYŽÍCH: V týmu norských skokanů na lyžích se dva týdny před začátkem olympijských her v Pekingu objevil koronavirus. Pozitivní testy měli Daniel-Andre Tande a Fredrik Villumstad, do karantény musel preventivně zamířit i vítěz posledních dvou individuálních závodů Světového poháru Marius Lindvik.

Zprávy ze dne 18. 1. 2022
15:02
18. 1. 2022
 

HOKEJ: Devět hráčů z české extraligy se dostalo do nominace hokejistů Slovenska na únorové olympijské hry v Pekingu. V týmu kanadského kouče Craiga Ramsayho je po třech zástupcích z Třince a Komety Brno. V kádru jsou dva sedmnáctiletí talenti - obránce Simon Nemec z Nitry a útočník Juraj Slafkovský z TPS Turku, kteří už startovali na loňském mistrovství světa v Rize.  Slováci vstoupí do turnaje ve čtvrtek 10. února proti Finsku. V dalších duelech základní skupiny C se utkají o den později se Švédskem a v neděli 13. února s Lotyšskem. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 18. 1. 2022
11:47
18. 1. 2022
 

Dělníci dokončují poslední úpravy, na sjezdovkách se vyrábí umělý sníh a vše obchází strašidlo omikronu. 17 dní před zapálením olympijského ohně přesvědčuje Peking svět, že je na megalomanskou akci perfektně připravený. Více o stavu příprav před OH čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 18. 1. 2022
11:23
18. 1. 2022
 

BOBY: Na zimních olympijských hrách bude znovu po 24 letech startovat jamajský čtyřbob. V Pekingu bude mít karibská země zastoupení dokonce ve třech disciplínách, protože kvalifikační kritéria splnil také dvojbob a ženský monobob, který bude v Číně slavit premiéru pod pěti kruhy. „Jamajko, máme bobový tým na cestě do Pekingu. Bude to oheň na ledě,“ uvedl jamajský svaz na Twitteru. „Je to poprvé, co se Jamajka kvalifikovala do tří bobových olympijských soutěží,“ konstatoval.

Vstoupit do diskuse
12
Články odjinud


Články odjinud