Ondřej Kuchař
13. ledna 2022 • 17:10

Hokejová tiskovka: neprofesionalita a arogance. K novinářům i hráčům

Vstoupit do diskuse
12
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud jste online tiskovku národního týmu prošvihli, o hodně jste přišli. Už úvod stál za to. Svazový mluvčí ji odpíchnul dotazem na trenéra Filipa Pešána, co říká na vyjádření prezidenta Tomáše Krále, že bude mít v Pekingu nůž na krku. A tím krásně připravil pozitivní atmosféru celé konference.



Šlo o nejdůležitější nominaci v poslední čtyřletce. Jeden by čekal, že taková událost ponese olympijské dekorum. Bude mít punc profesionality a jakési pozitivní společné nálady před velkým turnajem. Nic takového si ale nikdo ze sledujících odnést nemohl.

Na většinu otázek Pešán reagoval podrážděně, arogantně. Jako obvykle kolem sebe kopal. Že je prý novináři odvoláván od první minuty ve funkci, jestli někdo čeká, že na tiskovce odkryje herní taktiku, nebo že by Milan Antoš neměl práci, kdyby nebyl kritický. Na dotazy na konkrétní hráče pak Petr Nedvěd odpovídal maximálně vyhýbavě. Mluvil, ale neřekl nic. Úroveň tiskovky vlastně přesně odrážela stav a atmosféru v českém hokeji.

Se zmíněnou arogancí souvisí i to, že hráčům samotným o olympijské nominaci nikdo dopředu neřekl. Dozvěděli se o ní tak, že ve čtvrtek ve dvě seděli u počítačového streamu. „Není na pořadu dne, abychom obvolávali každého hráče, který je nominovaný,“ říkal Nedvěd. To jako vážně?

Jasně, Ivan Hlinka nebo Vladimír Růžička to dělali stejně, jenže teď je jiná doba. Nejde o žadonění u hráčů, doprošování se, aby na Hry jeli. Vůbec. Jen bych v současné vinou covidu tolik nervózní a nestálé době čekal, že právě s hokejisty bude komunikováno jinak. Přijmout účast teď je diametrálně jiné než před čtyřmi lety. Není to samozřejmost.

ONLINE PŘENOS - ZOH 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Ester Ledecká Ester Ledecká Hokejová reprezentace Hokejová reprezentace Markéta Davidová Markéta Davidová Martina Sáblíková Martina Sáblíková
Obnovit
Zprávy ze dne 19. 1. 2022
17:36
19. 1. 2022
 

NOMINACE: Do nominace pro ZOH přibyli na základě přerozdělení míst běžec Ondřej Černý a skokanka Anežka Indráčková. Ta bude v 15 letech ve výpravě nejmladší.

Zprávy ze dne 19. 1. 2022
15:31
19. 1. 2022
 

CURLING: Konečně je to tady! Sport těžkých kamenů, krupičkového ledu, borců s košťaty, strategie a komunikace se na zimní olympiádě poprvé objevil skoro před stoletím. Až na Hrách v Pekingu se ale poprvé fanouškům ukážou v curlingu i Češi. Manželé Zuzana a Tomáš Paulovi navíc nejsou žádní outsideři. V disciplíně smíšených dvojic léta patří do širší špičky a mají za sebou už bronz na světovém šampionátu 2013. Zatím se Paulovi dobrovolně schovávají v karanténě, z které z domova na pražském sídlišti Háje vyrážejí jenom na pravidelné tréninky do haly na Roztylech. Vedle Ester Ledecké či hokejových milionářů z KHL budou v české výpravě v rámci neplaceného volna. Přitom patří k týmům, které můžou bojovat dokonce o medaili. „Reálná šance tam s nějakou pravděpodobností je,“ říká Tomáš Paul. Celý rozhovor ZDE>>>

Český pár pro curling na ZOH 2022 v Pekingu: manželé Zuzana a Tomáš Paulovi Český pár pro curling na ZOH 2022 v Pekingu: manželé Zuzana a Tomáš Paulovi
Zprávy ze dne 19. 1. 2022
15:27
19. 1. 2022
 

HOKEJ: Dva finalisty Světového poháru v Torontu z roku 2016 mají v nominaci na únorové olympijské hry v Pekingu hokejisté Dánska, kteří si pod pěti kruhy vybojovali premiérovou účast. Členy výběru Evropy na prestižním turnaji s účastí hráčů NHL byli sedmatřicetiletý Frans Nielsen z Eisbären Berlín a o pět let mladší Mikkel Boedker z Lugana. Pětatřicetiletý útočník Morten Madsen ze švédského celku Timra IK prožije poprvé olympijskou atmosféru po celkem 15 účastech na světových šampionátech. Dánové budou ve čtvrtek 10. února prvním soupeřem české reprezentace v základní skupině B.

Zprávy ze dne 19. 1. 2022
15:17
19. 1. 2022
Hokejová reprezentace

HOKEJ: Do přípravného kempu reprezentace v Praze před olympijským turnajem se naplno zapojila už pětice hráčů. K brankáři Romanu Willovi, obránci Ronaldu Knotovi a útočníkovi Radanu Lencovi přibyli bek Lukáš Klok z Nižněkamsku a útočník Lukáš Sedlák z Čeljabinsku. Další členové širší nominace se mají přidat v nejbližších dnech, ve čtvrtek by to měli být Vojtěch Mozík s Liborem Šulákem. „Je to určitě jiné než běžné tréninky. Zajímavé, protože moc často člověk jen v pěti lidech netrénuje. Poprvé jsme byli dokonce jen ve třech, což bylo náročné. Ten trénink se tomu musí přizpůsobit, ale podmínky jsou, jaké jsou. A my se s tím snažíme vypořádat,“ řekl v dnešním on-line rozhovoru s novináři Knot. 

Zprávy ze dne 19. 1. 2022
10:12
19. 1. 2022
Hokejová reprezentace

HOKEJ: V hokejovém Česku doznívají plamenné diskuze na olympijské téma. Vedení reprezentace seskupilo pro zimní Hry překvapivé těleso. Jistě, změny jsou až do uzávěrky 24. ledna možné, přesto nelze očekávat radikální obrat v uvažování lidí zodpovědných za tým. Deník Sport sestavil útočné formace národního mužstva tak, jak se domnívá, že je Filip Pešán a spol. poskládají. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 19. 1. 2022
8:59
19. 1. 2022
 

Tradiční zkoušení olympijské kolekce při jejím přebírání už sportovci před cestou do Pekingu nezažijí. V pražské Chuchli výbavu jen převezmou venku připravenou v tašce. Opatření Českého olympijského výboru (ČOV) je reakcí na rychle se šířící variantu koronaviru omikron. Olympijský výbor konzultoval postup s hygieniky a dalšími odborníky. „Je škoda, že jim nemůžeme plně dopřát předolympijskou atmosféru, ke které přebírání kolekce patří, ale náš cíl je jasný, ochránit sportovce a minimalizovat nebezpečí nákazy. Vedle toho je ale nutné, aby se všichni členové výpravy vyhýbali jakýmkoliv rizikovým kontaktům a dbali na sebeizolaci. Nejdůležitější je, aby se olympionici i členové doprovodu dostali v pořádku do dějiště her,“ uvedl šéf českého týmu Martin Doktor v tiskové zprávě.

Vstoupit do diskuse
12
Články odjinud


Články odjinud