Pavel Bárta
22. března 2019 • 22:36

Olomouc do toho jde po hubě a s větší vervou. I proto nad Plzní vede

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takže další sladká tečka pro Olomouc. Hanáci ve třetím čtvrtfinále podruhé za sebou šmykli Plzeň v prodloužení, celkem tohoto soupeře udolali v nastaveném čase pošesté v řadě. Dovedl je k tomu opět velice bojovný, houževnatý výkon. „Lehce jsme možná byli šťastnější, možná i lehce lepší,“ hodnotil jejich trenér Zdeněk Moták. Když byl dotázán, aby svůj výrok upřesnil, ještě s úsměvem dodal: „51:49, vlastně ne. 50,1: 49,9. Jestli to tak stačí…“ Měl důvod zůstat nad věcí.



Stačí si pustit znovu druhý a třetí gól Hanáků a je jasno. Jsou to názorné ukázky, co znamená jít do něčeho po hubě. Petr Strapáč sám při výpadu v oslabení ani nevěděl, jak puk dopravil do brány, kterou vzal rovnou taky s sebou. Netušili to ani rozhodčí, a tak zapeklitou situaci řešili za asistence kolegy u videa. Aleš Jergl to vzal v prodloužení rovněž po hlavě, i když místo konstrukce pak samou radostí mohl zbourat mantinel.

Přímočarost a důraz Miroslava Indráka vynesly západočeským Indiánům vyrovnání. Neohlížel se vlevo, vpravo. Takových momentů ale bylo na straně jeho mužstva míň. I proto, že současná Plzeň jako tým má jiné přednosti, než ten olomoucký. Je hokejovější a šikovnější, dokonce než bývala. Zároveň už z ní ale nejde taková hrůza jako dřív. A není to jen proto, že Ryan Hollweg už se vrátil do zámoří a živí se jako hasič.

SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 3:2pr. Na hané se slaví, vedou sérii dva nula
Video se připravuje ...

Dva zápasy po sobě se neprosadil první plzeňský útok Jana Kováře . Na dlouhou dobu nejúdernější plzeňský trojzápřah se soustředí největší pozornost urputně bránících Hanáků, prostoru dostává minimálně. Když ke konci domácím docházelo palivo, začala se prosazovat víc, při oslabení během prodloužení jim dokonce ani nepůjčila puk. Jenže selhala v koncovce. A stejně jako se akce před Strapáčovým gólem zrodila během řádění první plzeňské lajny před olomouckou brankou, začal únik před rozhodující brankou zápasu při dalším z jejích závarů. Kovář s  Milanem Gulašem se pak dokonce jako poslední pustili do stíhačky ujíždějícího Davida Ostřížka.

V play off vlastně nezáleží, kdo mužstvo táhne a rozhoduje zápasy. Pokud se vyhrává. Když ne, začnou se hledat důvody. Hanáci udrželi největší plzeňské opory v opratích, prosadili se však hráči z druhé vlny. Jenže ne dost, aby to nestačilo. Taky se někdy rozhazovalo rukama víc, než zdrávo. Každý zápas bývá jiný, ještě není konec série. Nicméně Olomouc si šla ve třetím dějství za svým usilovněji, s klidnější hlavou a s větší vervou. Proto taky nad Plzní vede.

Olomouc - Plzeň: Jergl rozhodl utkání v prodloužení, 3:2
Video se připravuje ...

Olomouc - Plzeň: Strapáč po prozkoumání videa zvyšuje vedení domácích
Video se připravuje ...

Olomouc - Plzeň: V první minutě se trefil Galvas, 1:0
Video se připravuje ...

Aleš Jergl najíždí na plzeňského gólmana Dominka Frodla
Aleš Jergl najíždí na plzeňského gólmana Dominka Frodla

Góly

Domácí: 00:51. J. Galvas, 39:23. Strapáč, 78:25. Jergl

Hosté: 39:58. V. Němec, 55:18. Indrák

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Vyrůbalík (C), J. Galvas, Ondrušek (A), Dujsík, Švrček, Matai – Jergl, J. Knotek (A), Ostřížek – Irgl, Strapáč, Burian – Skladaný, Nahodil, Laš – Holec, Kolouch, J. Káňa.

Hosté: Frodl (Miltchakov) – Jones, Moravčík, Čerešňák, Allen, Vráblík, Pulpán, L. Kaňák – Gulaš (C), Jan Kovář (A), Pour – Eberle, Kodýtek, Straka – Indrák (A), Kracík, V. Němec – Stach, Preisinger, Nedorost.

Rozhodčí

Jeřábek, Lacina – Komárek, Klouček

Stadion

Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst)

Návštěva

5500 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud