Pavel Janega
Premium
6. dubna 2018 • 14:05

Podrazy v Edenu. Kdo škodí Slavii - člověk se zákazem vstupu do kabiny

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největším problémem fotbalové Slavie je muž, který udělal plno chyb, ale šikovně je svedl na trenéra Jaroslava Šilhavého. Muž, který se Šilhavého zbavil a teď usilovně pracuje na odstranění sportovního ředitele Jana Nezmara a nového kouče Jindřicha Trpišovského. Vzteklý muž, který chce řídit A-tým a milionové přestupy, ale nemůže. Ten problém má jméno Martin Krob, generální ředitel Slavie.



V útrobách stadionu v Edenu minul slávistickou kabinu a procházel kolem mix zóny s reklamními panely, kde novináři čekali na rozhovory s hráči. Slavia zrovna prohrála 1:2, ale na Krobovi jste to nepoznali. Jindy nevrlý až nervní chlapík, který umí vyřvat i vlastního psa, jak poznamenala v nadsázce jeho dcera, měl rozjařený úsměv protáhlý od ucha k uchu.

„Dobrý den!“ pozdravil hlasitě a spokojeně odkráčel pryč, jako by se ho dusná atmosféra, kterou hráči za chvíli krájeli vymýšlením nelehkých odpovědí, ani nedotkla. Jako kdyby si ji vychutnával…

Nechci sahat nikomu do svědomí, ale takhle se nechová týmový hráč. Takhle se chová někdo, kdo kope sám za sebe. Někdo, komu porážka se Zlínem vlastně hraje do karet.

Někteří zaměstnanci Slavie, kteří přicházejí s Krobem do každodenního styku, ho popisují jako arogantního, zlého člověka. Označují ho za škůdce i velké riziko pro budoucnost klubu, protože ve stínu jiných událostí intrikaří a rozjíždí nebezpečné hry. Cílem má být odstranění „liberecké kliky“ – Trpišovského a především Nezmara.

„Titul jsem udělal já, ne Šilhavý

Nešlo si nevšimnout toho, že mnoho příznivců začalo volat po návratu Šilhavého. Málokdo si ale uvědomuje (anebo záměrně neříká), že to byl právě Krob, kdo zkušeného, sympatického trenéra ze Slavie vyštval. Pracoval na tom takřka celý podzim. A pravdou je, že to, jak s ním zametl pár měsíců po zisku ligového titulu, Šilhavý doposud těžce nese.

Krob začal rozhlašovat, že „titul udělal on, nikoli Šilhavý“ a bez špetky respektu proti němu obrátil spřízněné fanoušky, část kabiny a nakonec i celé představenstvo Slavie. Proč? Se Šilhavým měl neshody v přestupové politice i ohledně způsobu hry. A jakožto trenér mělnického dorostu nabyl mylný pocit, že fotbalu rozumí daleko víc než trenér Šilhavý.

„Když jednou hráčům začal vysvětlovat, jak mají změnit svoji hru, všichni se po sobě dívali, jestli se nepomátl. Několik nesmyslných rad takhle udílel třeba i mládežnickým trenérům,“ říká zdroj z klubu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud