Pavel Kalouš
2. října 2011 • 14:30

BLOG: Místo Bicana dejte na Eden klauna

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PAVEL KALOUŠ - Velevážené publikum, přistupte blíže! Uvidíte, co jste ještě nikde neviděli, uslyšíte, co jste ještě neslyšeli. Cirkus Eden uvádí světovou show, při které se budete smíchy popadat za břicho!



Představte si, že Sir Alex Ferguson na Old Trafford práskne dveřmi a usedne na lavičku konkurenčního Manchesteru City. Nebo ještě lépe – Pep Guardiola vymění Barcelonu za Real Madrid. Přesně to teď čeká Slavii, pokud si plácne s Františkem Strakou.

Slávistická manéž slibuje veletoč, na který by bylo krátké i gumové tělo artisty. Jen si to představte: Tápající slávisty sžírá nervozita a v tom jim do kabiny vtrhne trenér, který sparťanům před derby servíroval tatarák ve tvaru slávistické hvězdy…

A jak si to mají přebrat fanoušci? Jistě, klubismus se v dnešní době už dávno nenosí. Cynik by také řekl, že příznivci Slavie musí být dávno zvyklí, vždyť už teď jejich tým vede kouč, který o sobě hrdě prohlásil, že je Bohemák. Jenže jde přece o princip.

Aleš Řebíček by si zasloužil metál, že do krachujícího klubu nalil miliony, jinak si ale počíná jako slon v porcelánu. Do Edenu lifruje jednu posilu za druhou, aniž by si všiml, že jde vesměs o jinde nepotřebné hráče. Kouče Petrouše plácá po zádech a v zákulisí potichu jedná s jeho nástupcem. A nakonec ukáže na trenéra, kterého fanoušci nenávidí ještě dřív, než se vůbec v Edenu ukáže.

Ano, Slavia vstala z mrtvých, přežila klinickou smrt. Ale pořád leží na oddělení ARO. Víc než peníze ji totiž chybí jiná věc. Profesionalita, vnitřní řád, důvěryhodnost a respekt vlastních fanoušků.

Právě o tom přece mluvil syn Pepiho Bicana, když žádal stažení fotografie svého otce z průčelí stadionu v Edenu. Momentálně by se tam totiž vyjímala docela jiná tvář. Pitoreskního klauna.


Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud