Pavel Ryšavý
16. února 2018 • 14:12

Redaktor Sportu sledoval kotel z KLDR: Na značky a nikdy nevybočovat!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpravodaj deníku Sport na ZOH Pavel Ryšavý si při včerejším úvodním zápase českých hokejistů proti Koreji všímal přímo na místě také dění na tribunách. Jak na něj zapůsobil sektor s roztleskávačkami z KLDR, který obsadil místa za jednou z branek? Přečtěte si jeho olympijský zápisník.



Od prvního dne na olympiádě jsem byl zvědavý, jestli je uvidím na vlastní oči. A na hokeji to přišlo. Severokorejský roztleskávací dream team, dar soudruha Kima sousedovi pro Hry, aby bylo vidět, že to není jenom prevít, který celému světu hrozí tím, že pokud ho budou ostatní štvát, zmáčkne svoje jaderné tlačítko a nastane peklo.

Z toho pokoukání mrazilo. Mezi dívkami má údajně diktátor ze severu vyhlédnutou manželku, to jen na důkaz, jakou tenhle soubor má ve své zemi pozici. Rozhodně to nejsou holky, které si jdou po práci zahopsat. Tohle je jejich práce, vyrábět iluzi, usmívat se, být šťastné.

Před zápasem Jižní Koreje s Českem zpívala na jedné straně zdejší popová star, fanynky pod ním seděly s mobily a zběsile si dělaly selfi e. O pár metrů dál se při jeho songu vlnilo zhruba 160 profesionálek na chorály a fandění. Obě skupiny si byly tak hrozně blízko. A zároveň příšerně daleko.

Zpěvák si mohl po svém čísle vyrazit na pivo, párek a pak dělat cokoliv bude chtít. Třeba se na celý zápas vykašlat a hned odletět klidně na Maledivy za teplem. Děvčata jsou na tom úplně jinak.

Hezky fandit, jedna jako druhá a pak pod zámek ladit formu, aby byl vůdce spokojený. Hlavně ničím nevybočovat. O to se ostatně stará parta chlapíků v černých bundách, která se kolem nich motá.

Proto mi celá akce přijde až neuvěřitelně bizarní. Olympiáda, kdysi tak čistá záležitost s oslavou krásy těla a sportu, je teď jeden z největších strojů na peníze na světě. Vrchol konzumu. A v jeho jádru sedí 160 mladých holek, které jsou ostře hlídané přísným režimem. Nikomu to nijak extra nevadí. Jsou spíš za atrakci.

Pravda, dívkám to asi taky nevadí. Jsou vychovávány v režimu, že přeci není nic špatného na tom, aby vám někdo jiný říkal, co si musíte myslet. Nemají šajn, že jinde to chodí kapánek jinak. Vypadají šťastně, nevidíte jediný utrápený výraz. Ten měla jenom hlavní cvičitelka, než všechny dámy srovnala podle svého klíče, určila, kde je půlka pro jejich lámané sestavy.

A jistý pan Kim si mne ruce. Jeho diktatura s vlídnou (dívčí) tváří je hitem olympiády. Takže na pohled vlastně všechno super. Dobrá reklama na severní ráj, ne?

Tribunu za českým brankářem Pavlem Francouzem obsadily severokorejské cheerleaders
Tribunu za českým brankářem Pavlem Francouzem obsadily severokorejské cheerleaders

7. den na ZOH: pochvala od Dominátora a Francouz proti roztleskávačkám
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud