Radek Špryňar
27. března 2023 • 23:40

Šilhavému se fotbal asi líbil, myšlenky experta Haška jsou nebezpečné

Vstoupit do diskuse
15
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ RADKA ŠPRYŇARA | Spokojený fanoušek je nejvíc. Obzvlášť pokud se jedná o fotbalovou reprezentaci, ke které má český divák vztah poněkud rozporuplný a k bezmezné zamilovanosti stále ještě dost chybí. V pátek však začalo mezi oběma stranami sympaticky jiskřit. První stopy rozvíjející lásky byly doslova hmatatelné. Všechno si sedlo. Nominace byla plná nových jmen, v sestavě proti Polsku se dokonce dvě objevila a výsledkem byl výborný výkon korunovaný sladkou výhrou 3:1.



Jenže každý vztah je třeba pěstovat. Hýčkat si protějšek, opakovaně mu činit radost. Hráči to ale vůbec nepochopili, jinak by nikdy nepřipustili, aby je v Kišiněvě prohánělo jedno z nejslabších mužstev Evropy.

Nepochopil to ani trenér Šilhavý, kterému se fotbal zřejmě líbil, když sáhl do sestavy až v 73. minutě a třeba úplně vynechal Václava Černého, který prožívá životní sezonu na nizozemských trávnících.

Projděte si kompletní ZNÁMKOVÁNÍ českých fotbalistů po Moldavsku>>>

Předvedená hrůza a zisk trapného bodu jen vrazil znovu klín mezi reprezentanty a fanoušky. Škoda. Jde o obrovsky promarněnou šanci. Příznivci národního týmu zase ubudou. Nedůstojný výkon v Moldavsku z valné části překryje vše dobré ze zápasu s Polskem.

Expert Martin Hašek si v České televizi pochvaloval, jak Česko čtyřmi body dobře rozjelo kvalifikaci. Jde o velmi nebezpečnou myšlenku, protože svádí k uspokojení a k nepřípustnému alibismu. Národní tým měl po výhře nad Polskem rozložit i Moldavsko. Teprve pak by se skupina dala považovat za skvěle rozehranou.

Z V R P Skóre B
1. Albánie 8 4 3 1 12:4 15
2. Česko 8 4 3 1 12:6 15
3. Polsko 8 3 2 3 10:10 11
4. Moldavsko 8 2 4 2 7:10 10
5. Faerské ostrovy 8 0 2 6 2:13 2

Vstoupit do diskuse
15
Články odjinud


Články odjinud